Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Edgeri #6229 üzenetére

    Na, én meg egy órás külföldi fórumolvasgatás után azt mondom, hogy nem alkalmaznám a fenti műveletet. Íme:

    Why you should never do the fan test on PS3

    Több helyen olvasható, hogy ez nem egy feature, hanem egy szervizes stress-test a GPU működésének vizsgálatára, ezért is pörög fel a ventilátor maximum sebességre. Szóval a lényeg, hogy ilyenkor erősen túlmelegszik a cucc és a hővédelem kapcsolja le a rendszert, ezért is kezd el a végén villogni a piros led. Szépen megfőzöd vele a GPU-t és minden egyes ilyennel potenciálisan növeled az elhalálozásának esélyét.

    Máshol azt írják, hogy valóban fan-test (de csak a 40 GB-os verziónál működik), de ott sem javasolják az alkalmazását, mert esetlegesen nagy kárt okozhat, leéghet a venti ha már sok a por benne, illetve simán el is törhet, ha az idők során elfáradt az anyaga. Több fórumon olvastam, hogy voltak, akiknek egy ilyen "teszt" futtatása után nem kapcsolt be többé a PS3.

    Akármi is az igazság, a Sony minden, ez ügyben érdeklődőnek azt mondja, hogy nem javasolja a művelet alkalmazását, mert veszélyezteti a gépet, ez egy szervizes operáció. Egy biztos: ha ez egy user-feature volna, akkor írnának róla a gépkönyvben/használatiban. Szóval szerintem még mindig jobb, ha néha porszívóval kiszívja belőle a user a szellőzőnyílásokon keresztül a port.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák