Új hozzászólás Aktív témák

  • vm93hun

    aktív tag

    válasz arty #79395 üzenetére

    Sosem volt szentírás, hogy a konzol csak TV-n játszható a kanapéban. Konzolra való átálláskor ezért volt nekem szempont a minimum 7. generációs gép (PS3/Xbox360) mert a HDMI-nek köszönhetően akármilyen kijelzőre köthető, ami rendelkezik ezzel a csatlakozóval - noha PS3 esetén a HDCP támogatásra is oda kell figyelni. Így lett végül a céleszköz egy 21.5"-os FullHD monitor. Ami scaler van a PS3-ban az sztem elég jól teljesít, hogy ezen a kijelzőn évlezhetőek legyenek ezek a tartalmak. A helyén kell kezelni ezt a "modern kijelző <--> régi konzoljáték" témát. Én ezt úgy fogom fel, mintha gyengébb PC-n játszanám visszavett grafikai beállításokkal, ami nekem nem újdonság, mert sosem volt olyan PC-m amivel az akkori játékokat Ultra-n vagy magas FPS számon tudtam volna játszani (akkor még a 16:9-es képarány is luxusnak számított nekem :D) .

    - Half Life PS2: PC gamer koromban sosem tudtam rávenni magamat, hogy ezzel játszak, a PS2-es port létezéséről sokáig meg nem is tudtam. Nekem így PS3-on játszva egész élvezhető mind futásteljesítményben, mind látványvilágban (néhol jobban ki volt dolgozva a PC-s verzióhoz képest), és a kontrolleres irányítás is egész jóra sikerült. Ellenben a HL2-ben egy picit csalódtam. Mármint nem a PS3-as port minősége miatt, hanem mert az első részhez képest túl könnyű volt (na meg persze nincs befejezve). Amúgy az Orange Box játszható Xbox One-on és SeriesX-en is.
    - Killzone1: Hát igen, szerintem sem lett egy nagy eresztés.
    - NFS HP2: Alapvetően elégedett voltam a PC-s porttal is, de PS2-n tényleg egy más világ.
    @Dinomano #79397: Nekem CECHC04-en kifogástalanul fut.
    - Alone in the Dark: Egyike volt azon rettenetes PC portok közül, amiért elhatároztam, hogy inkább kontrollerrel játszok PC-n.
    - CoD3: Természetesen tisztában voltam, hogy X360-on sokkal jobb lesz, bár azon sem tökéletes. Ott is szeret droppolni frame-eket meg olyan bug-ok vannak benne még patch után is hogy csak csodálkoztam (pl. a jeep-ből kiszállva nem tudtam lőni a rám támadó ellenséget, mert nem voltam felfegyverkezve... de halál komolyan! :)) ) PS3-on nem csak a futásteljesítmény gatya, hanem a kép is fakó, a fények is hibásak, a hang is kimarad helyenként, és még a rezgés is kimaradt. Mindez persze javítás nélkül. De legalább működik a multi, míg Xbox-on is találni játékosokat, de valamiért soha nem sikerült csatlakozni egyik játékba sem. Maga az egész játék egyébként olyan PS2-es játék feelinget adott átkonvertálva az új vasra, felHD-sítva, azt' kb ennyi. Én aztán nem ragaszkodom hozzá, mert a korábban kitárgyalt online mizéria miatt már elkönyveltem, hogy ez a sorozat Xbox 360-on a jobbik vétel.
    - Egyébként meg nem szeretem a Dead Space-t. Helyesebben fogalmazva: nem sikerült elsőre megszeretni, ezért adok neki egy második esélyt. Anno mikor ingyenes volt az Origin-en, akkor játszottam vele először, és akkor konkrétan utáltam. Nem időrendi sorrendben játszottam egyes játékokkal (tehát egy 2010-es megjelenés után játszottam egy 1997-essel, majd egy 2003-assal), ezért már elszoktam az olyan játékoktól, ahol nem lehet ugrani, nem lehet leesni a fal széléről, nem lehet még fedezékbe sem bújni egy egyszerű guggolás funkcióval, stb, ezért az ezen funkciók hiánya párszor felhúzott játék közben. Nem is sikerült egyébként végigjátszani.
    A move egyébként sem volt tervben, máskülönben a szobám paraméterei nem alkalmasak mozgásérzékelős játékok játszásához. Kinect-hez abszolút alkalmatlan, Move-hoz sem volnék elég távol ahhoz, hogy rendesen működjön. PSVR-ról meg nem is beszélve, na meg persze nem vagyok az életem azon szakaszában, amikor létjogosultsága volna ezen eszközöknek a háztartásban (gyerekekkel vagy barátnővel együtt játszani, ugyanis nincs egyik se).

    Nekem életem van, nem fészbúkom, ezért a telefonom is 6 napig bírja egy töltéssel.

Új hozzászólás Aktív témák