Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz skylinelaca #8284 üzenetére

    A vinyócsere nem befolyásolja a garanciát, meg sem kell bontanod a gépet hozzá. Ez a menete:

    1. Először is töltsd le egy pendrive-ra az aktuálisan installált firmware-t, vagy egy újabbat és tedd bele a PS3\UPDATE könyvtárba (fontos, hogy a két könyvtár így legyen elnevezve).

    2. Mentsd le a PS3 eredeti vinyójáról a fájljaidat, amiket meg akarsz tartani (pl. a játékmentéseket célszerű). Csinálhatsz teljes backup-ot is pl. egy külső, USB-s vinyóra, vagy nagyobb pendrive-ra.

    3. Áramtalanítsd a PS3-at, majd szemből nézve a bal oldalán található kis műanyag ajtót egy műszerészcsavarhúzóval pattintsd le! Vigyázz, hogy a fedél ne sérüljön.

    4. A fedél mögött találsz egy kék színű csavart, ezt csavarozd ki! Az európai PS3-aknál nincs drótból hajlított kallantyú, hanem onnan, ahonnan a kék csavart kicsavaroztad, ki tudsz húzni egy kis fület. Ha ez kijjebb jött, akkor meg fog szorulni és ennél fogva tudod kihúzni a HDD tálcát a vinyóval együtt. (az amerikai verzióval ellentétben az európaiban nem keresztben, hanem hosszában van a vinyó és nem kell oldalirányban elmozgatni kihúzás előtt, hanem csak simán kifelé húzni).

    5. A vinyótálcából csavarozd ki a HDD-t (emlékeim szerint mindkét oldalon 2-2 csavar fogja), majd tedd bele az új HDD-t és csavarozd vissza! Jól húzd meg a csavarokat, mert különben rezonálhat a vinyó és hamarabb tönkremegy.

    6. Csúsztasd vissza a vinyótálcát az új vinyóval, amíg a helyére nem kattan! Told vissza a fület és csavarozd vissza a kék csavart.

    7. Pattintsd vissza a műanyag fedelet! Ezzel hardveresen készen is vagy.

    8. Kapcsold be a PS3-at, ekkor egy képernyő fog fogadni, kérni fogja, hogy adj neki egy pendrive-ot, amin a PS3\UPDATE könyvtárban ott van az előző vinyóval installált, vagy annál újabb firmware. Ezt megmutatod neki, elkezdi fölpakolni, majd leformázza a vinyót, újraindul és készen is vagy. Ennyi.

    9. Opcionális lépés, ha csináltál backup-ot, akkor azt fölteheted az új vinyóra/fölmásolhatod a kimentett dolgokat.

    Itt egy szemléltető videó is (ez már az európai verzió):

    PS3 HDD Replacement

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák