Új hozzászólás Aktív témák

  • Hieronymus

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz Raymond #40 üzenetére

    Nem vajban készül, hanem vajzsírban. (ghee, ghi, és hasonló neveken vásárolható ázsiai üzletekben.)
    A videó elején látható hogy a tömbvajat melegítik wokban.
    A tetején kicsapódó fehérjehabot leszedik. Azt süteményekhez szokták elhasználni. Magával viszi a tipikus vaj ízt. A vaj maradék zsír részét alaposan átszűrik. Nem maradhat a zsírrészben a vajból származón szennyező anyag.

    Ennek a zsírnak sokkal magasabb a füstölési pontja , mint a vajé. A tipikus vajíz is részben megmarad benne.

    A kemény mag tejszínből is készítheti közvetlenül, vagy termelői, fölözetlen tejből. :DDD

    Ha valaki neki áll ghit készíteni, vigyázzon. Ne olajjal vagy mással kevert hamisítást vegyen alapanyagnak. Mindegy, hogy mekkora akció van rajta. Csak tiszta vajból szabad csinálni.

    Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

Új hozzászólás Aktív témák