Új hozzászólás Aktív témák
-
Carpio
tag
Az írás nem csak az ételekre igaz, hanem szinte minden fogyasztási cikkre manapság.
Bármilyen elektronikai cuccot vagy autót veszel, azokban már semmit nem lehet megjavítani, hanem mindent ki kell cserélni és a régit eldobni.A legnagyobb télben tanultam meg, hogy legyőzhetetlen nyár lakozik bennem.
-
Carpio
tag
Esetleg az öregebbeknek mondhat valamit a "sport-sajt".
Emlékszik rá valaki?A legnagyobb télben tanultam meg, hogy legyőzhetetlen nyár lakozik bennem.
-
Carpio
tag
Sziasztok
Én mostanában sütőtökből zabálom tele magam minden este.
Most van a szezonja: olcsó, egyszerű, egészséges. Tökéletesen helyettesít bármilyen desszertet.A legnagyobb télben tanultam meg, hogy legyőzhetetlen nyár lakozik bennem.
-
Carpio
tag
A receptet egy ismerőstől kaptuk nemrég. Most nincs itt nálam, de a receptet leírom karácsonykor ide Neked. Sőt, süllő is lesz sütve - még azt nem tudom, milyen recept szerint fogom készíteni - de azt is leírom. És hogy teljes legyen a kép, harcsapöri is lesz - az már csak karácsony után - az vagy túrós csuszával lesz (ehhez kell a nagyi is, csuszatésztát ő csinálja), de lehet, hogy rizzsel együtt főzve, majd még meglátom (vörösbor biztos lesz benne és bennem is ). A halászlé meg pontyból lesz, de azt nem én készítem, hanem az após.
Szóval majd jelentkezem a receptekkel.[ Szerkesztve ]
A legnagyobb télben tanultam meg, hogy legyőzhetetlen nyár lakozik bennem.
-
Carpio
tag
Szóval. Fej hagyma olajon megpirít, rá egy darab paradicsom héj nélkül (lehet sűrítmény is, de kevés), rá a paprika (ebből 4-5db felcsíkozva), tulajdonképpen eddig egy lecsó(s) alap.
Jöhet bele a felkockázott csirkemell (csak és kizárólag) és egy darab erős zöld paprika valamint egy evőkanál currypor.
Nagyon lényeges, hogy csípősnek kell lennie, érzéssel.
Rizst főzz mellé (csak ez jó), ha lehet ne vízzel, hanem vmilyen alaplével és egy hangyányi petrezselyemmel.
Ha mindkettő kész, akkor a tányér aljára leteríted a rizst, ráteszed a csípős-csirkés lecsót, majd az egészet megborítod baracklekvárral (kizárólag ez jó, próbáltam más lekvárral is de semmit nem ér). Nem szabad túl erősre és a lekvárt sem szabad túlzásba vinni, kiolthatják egymást. Harmonizálniuk kell, fogod érezni, amikor jók az arányok. A lényeg a csípősség és a baracklekvár harmóniája.
Elsőre mindenki furán nézett rám, amikor mondtam, hogy lekváros csirke. De a többségnek bejött.
Jó étvágyat!
Ugye nem egy bonyolult kaja?[ Szerkesztve ]
A legnagyobb télben tanultam meg, hogy legyőzhetetlen nyár lakozik bennem.
-
Carpio
tag
Sziasztok!
Először is mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok!
Szóval ma két halat is sütöttem.Az első egy fokhagymás süllő volt és most sem kellett csalatkoznom ebben a halban. Egyszerűen baromi finom. A recept nagyon egyszerű: beirdaljuk a halat és az így kapott nyílásokat besózzuk majd egy-egy összetört fokhagymát illetve bacon szeletet rakunk bele. Egy tepsiben a hasára fektetjük és megsütjük. A legfinomabb hal szerintem.
A nap fénypontja. diós csuka
Tejbe áztatott zsemlét kinyomkodunk, összekeverjük két tojássárgájával, 20dkg darált dióval, kevés majoránnával, sóval, borssal. A tojásfehérjét habbá verjük és a masszához keverjük.
A masszát betöltjük a csukába (nem szabad beirdalni) és összetűzzük és megsütjük. Hagymás krumplit készítünk hozzá és a slusszpoén: a tepsiben felgyűlt zsiradékot leszűrjük és két pohár tejföllel összekeverjük.
A csuka nagyon száraz, de a diós masszával, a krumplival és a tejfölös mártással együtt nagyon finom. Mindenkinek ízlett.
Próbáljátok ki!!
Üdv[ Szerkesztve ]
A legnagyobb télben tanultam meg, hogy legyőzhetetlen nyár lakozik bennem.
-
Carpio
tag
A legnagyobb télben tanultam meg, hogy legyőzhetetlen nyár lakozik bennem.
-
Carpio
tag
Sziasztok gasztromágusok!
A minap jutott eszembe egy rég elfelejtett étel és úgy megkívántam, hogy csináltam is egy adagot belőle. Ez a tejbegríz, amit én nem melegen fogyasztok, hanem behűtve!
Miután lekapcsolom alatta a lángot, fahéjat vagy kakaót vagy olvasztott csokit teszek bele és behűtöm, hogy dermedjen meg. De lehet gyümölcsöt is beletenni és úgy lehűteni.
Esetleg dermedés után lekvárt a tetejére tenni. NyamiA párom gyermekkora óta utálja, de most a fahéjas elnyerte a tetszését.
Próbáljátok ki, gyors és egészséges, szvsz jobb mint a puding.A legnagyobb télben tanultam meg, hogy legyőzhetetlen nyár lakozik bennem.
Új hozzászólás Aktív témák
- A PC-ből az asztalunkra is kilép a Noctua
- Újra kiadták a Redmi Pad Prót
- Samsung LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Elhozná az olcsó önvezető autók korát az Xpeng
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Parfüm topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Üzletből, garanciával, Macbook Air Retina 13" 2020, 8GBRAM 256GB SSD magyar bill
- Lenovo ThinkStation P330 Workstation: 3D tervezésre (CAD), videó vágásra, animációk készítésére(DCC)
- ASUS ROG STRIX RTX 3070 8GB
- Eladó ASUS ROG STRIX SCAR II GL704G kishibás gamer notebook
- ÚJ! // ÁR ALATT! // Edifier S3000 MK II // Muziker garancia
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest