Új hozzászólás Aktív témák

  • spidersoft

    senior tag

    válasz spidersoft #41152 üzenetére

    Megjött a gearbestről a Convoy S2+: bár nem fókuszállítós, mégis valóban jó fénye van :) Az eddigi két olcsóbb lámpámtól (melyeknek vannak közös vonásaik) több ponton is eltér: egy az, hogy fényerőben nem ott van. Másik, hogy a lámpa háza elég gyorsan nekilát melegedni és jó meleg lesz. Ez előnyös, mivel elhúzza a hőt a LED-től, így elvileg nő a félvezető élettartama. A hátsó nyomógomb is keményen, határozottan működik, és menetes rögzítésű, nem csak egy darab olcsó műanyagba beletolt nyomógomb, ami szétmászik néhány kapcsolás után, és folyton szerelni kell. Mivel itt nem feladat az AAA elemekről való üzem, így sokkal karcsúbb a többinél. Mivel kínai lámpa, és kívülről nem láttam rajta semmi megtakarítást, így kivettem a LED-et: egy méretes rézdarabra van ráültetve, mikor a helyére kerül a cucc, ez a réz meg a foncsor fogja közre a LED-et és szorítja azt a rézhez. Szerencsére a felfekvő felület nagy (effektíve teljes felületen felfekszik a LED szerelőlapja), így hihető a hőátadás, viszont pasztát "elfelejtettek" kenni alá, amit pótoltam... Lehet, hogy csak én nem értek ezekhez a modern LED-ekhez és tűzforrón szeretnek dolgozni?... mindenesetre a hőkivezetés az egyébként sem rosszhoz képest is sokat javult. A lámpa szeptember közepén lett rendelve, és hiába vártam... kis levelezést követően Ayden megígérte, hogy 5-8 napon belül újraküldik a pakkot, swiss post priorityvel ma esett be.

    Viszont a programját még tanulnom kell :W Eleinte voltak benne villogó funkciók is, de addig nyomdostam a gombot, hogy most már csak a három különböző fényerejű van. Egyáltalán nem bánom, hogy elmúltak a villogók, de jó lenne tudni, hogy mit kell tenni azért, hogy vissza se jöjjenek :U Valakinek tapasztalat?

    Max. gázon 2.3A körüli áramot húz egy feltöltött, bontott laptop celláról, tehát úgy 8-8.5W körül vesz fel elektronikástul. Lehet megérné hozzá egy normális cella... honnan érdemes most épp, ahonnan meg is érkezik és nem fordítják vissza random a reptéren? Köszönöm az infót! :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák