Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz kelly416 #99009 üzenetére

    Mondjuk a "PCIMCIA kártya olvasó" (pcmcia egy i-vel kevesebb) az nem túl szerencsés megnevezés. Gondolom nem memóriakártyákat kell olvasni, hanem a notis PCI buszos kártyákhoz kellene illesztő eszköz, hogy a gép tudjon kommunikálni vele.

    De, ha tényleg csak iso 7816 smartcard readerről van szó, abból 10 dolcsiért vannak pcsc szabványú olvasók. Péládul [link], [link].

    De ahogy látom tényleg léteztek ATA 68 PCMCIA adathordozók is, ha erre gondolsz. épp 20 dolcsi alatt: [link]. Valóban sok 50 dolcsi körülit is listáz, de más fajtából is akad 18 dolcsi alatt [link]. Ha jól értem a gombos változatot nem kell kihúzni kártyacserekor, hanem a gombbal leválasztható.
    Ezek gondolom csak adathordozó kártyákhoz valóak.

    Ha teljes értékű pcmcia slot kell, akkor ahhoz szerintem nem usb-s hanem expresscardos megoldások vannak, ott már tényleg 33 dolcsi körül van a belépő, amiket dobott a kereső. [link]

    Meg persze jól meg kell nézni, hogy kompatibilisek -e.

    Az a vicc, hogy az ata pcmcia közeli rokona a compact flashnek. Ahogy látom cf-ről ata flash-re 50-ről 68pinre passzív átalakítók is vannak fillérekért. De neked a másik irány kellene. CF-ről patára / satára átalakítók is filléresek. Olyat meg nem láttam a fentebb linkelt usb-seken kívül, ami ata 68-ról merevlemez helyére köthetőre alakítaná. Hm, hacsak nem ez [link]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák