Új hozzászólás Aktív témák
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz concret_hp #52 üzenetére
A másik meg, hogy pl. match-ben képesek 8-as betűmérettel kiírni, pedig lenne hely bőven akkorának, amit nem csak 20 centiről tudsz elolvasni.
Az szintén gond, hogy nem sokszor van az embernek ideje ennyire tüzetesen megvizsgálni az árukat.
Kellene egy olyan honlap, ahol fel vannak sorolva a "best buy" termékek. Lennének mondjuk a legjobb ár/érték arányúak, a legjobb minőségűek. Szerintem sokan lennének kíváncsiak egy ilyenre. Mert amíg - egyetemista lévén - nekem van időm utánanézni rendesen, ha veszek valami tartósabb fogyasztási cikket, ám sokan egyszerűen bemennek az első nagyobb áruházba és megveszik az első dolgot, amit meglátnak, nem kevés bosszúságot okozva maguknak később.[ Szerkesztve ]
-
FerroChrom
tag
Sziasztok!
Ügyes húzásokat én is tudok írni a boltok részéről, rögtön hármat is.
Az egyik ilyen dolog ugye a boltok átrendezése. Sokszor a legnépszerűbb termékeket rakják át egyik helyről a másikra, hogy bolyongnotok kelljen a megtalálásához. Na most, miközben mászkáltok, akkor akaratotokon kívül is meg kell néznetek a többi cuccot is, aminek sokszor az az eredménye, hogy olyan cuccokat is fogtok vásárolni, amiket eredetileg eszetek ágában sem volt megvenni. Vagyis tudat alatt is többet fogtok vásárolni, ami persze jó a boltnak.
A másik, hogy sok édességet közvetlenül a kasszáknál helyeznek el. Kisgyermekes szülők szerintem tudják, hogy ennek mi a lényege és persze az eredménye. A kasszánál várakozni kell, a bevásárlókocsi gyerekülésében tartózkodó gyermek meg ugye rögtön meglátja oldalt az édességet, aztán jön a bömbölés, hogy "Anyúúúvegyükmegeztiiiiis!" Sok szülő meg már pakolja is az édességet a kocsiba, amit eredetileg szintén nem akart megvenni.
A harmadik, legelvetemültebb húzás pedig az, mikor például a 790 Ft-os bor árcímkéje valami csoda folytán átvándorol az 1390 Ft-os bor alá. Az átlag-vevő pedig mindig az árat nézi, az árcímkén lévő termékmegnevezést pedig szinte soha. Aztán a pénztárnál, ha a vevő figyeli a gép által kiírt összegeket, akkor jön a csodálkozás, hogy a 790 Ft-ból hirtelen hogy lett 1390 Ft. Ha meg nem figyel oda, akkor elég rendesen megszívja, pedig sajnos a nem odafigyelős vevőből van a legtöbb. Ráadásul még a szerencsétlen kasszás is szívni fog, hiszen úgyis őt fogják a vevők ízekre szaggatni emiatt.
No Fate But What We Make - Nincsen végzet, csak ha magad is bevégzed (Sarah Connor) :: A Google nem a barátom. A barátait megválogatja az ember.
-
-
Racecam
MODERÁTOR
Ez kétségtelen tény. Ha nagyon megértő akarnék lenni, akkor azt mondanám, nekik is meg kell élni valamiből, nagy a verseny a piacon stb. De azért nem vagyok ennyire megértő.
u.i.: Azt azért hozzá kell tenni, mert egy kis keveredés van itt úgy érzem, hogy a termék gyártója, előállítója (aki ugye csomagolja, csomagoltatja egyre karcsúbb kiszerelésbe az árút), nem azonos a kereskedővel, aki eladja azt, bár kétségtelen, hogy "kölcsönhatással" vannak egymásra.
Com'è diverso il mondo visto da qui
-
biker
nagyúr
a hiperek rendelnek saját kiszerelésű árut, hogy el tudják adni, és olyan csak nekik legyen.
ezeket vagy a gyártó gyártja és csomagolja, vagy egy bércsomagoló cég újracsomagolja.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
-
adalbert1
veterán
Ezek a kis apró trükkök engem is piszkosul tudnak néha zavarni.
A cigis dologhoz annyit, hogy van pár márka ami megmaradt 20 szálasnak.
14 szálasból én még csak Marlboro-t láttam, de ha jól rémlik pár éve már olyat se árulnak... Az meg nem igazán volt megtévesztés, ugyanis a 20 szálast is ugyanúgy megvehetted mellette. Persze a szál/FT aránya magasabb volt.
Amit sajnálok hogy a "régi" Dunhillt már nem forgalmazzák itthon. Az egy nagyon finom cigaretta volt nagyon igényes csomagolásban. Helyette meg lett ez a Fine Cut, ami szvsz borzalmas. -
Doom
aktív tag
A Boci az Nestlé, persze a lényegen nem változtat.
Az itt elhangzottak mellett ott van még a Homáron többször előcibált D-vel kezdődő és anone-ra végződő "csodagyár", akinek ugye a kefirje sem kefir, meg a joghurtja sem joghurt, és ki tudja mi van még... Szánalmas.
Én sajtkrémet is szoktam venni, abban is olyan korrekt, hogy amikor kinyitod, úgy néz ki, mintha tele lenne, de mikor beletúrsz, alatta ott a légbuborék Persze ha benne van a ráírt mennyiség, akkor nem szólhatok, csak kicsit siralmas. -
#64791808
törölt tag
Azért érzed úgy, mert baromi egyszerű más farkával csalánt verni. Ilyenkor megy az ugatás, mert nem a te zsebedre megy. Aztán mikor igen, akkor szentségelsz te is.
Ez egy tudományággá fejlődött: hogyan lehet úgy kevesebbet adni, hogy a vevő ne vegye észre. Hogy kicsit személyeskedjek is: rólad meg elég sokat elmond, hogy ezt kvázi pártolod.
Na ezért érzed, hogy indulatból írok.
-
sasa311
veterán
Ilyen blog már van!
homar.blog.hu
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
Racecam
MODERÁTOR
válasz #64791808 #62 üzenetére
Teljesen félreérted, a gyűlölet már elvakított.
Először is nem ugatok, légy szíves válogasd meg a szavaidat, mert én sem beszélek így Veled. Másodszor, nem pártolom, mindössze azt mondom, hogy ez nem átverés és azt, hogy a vevőknek kell sokkal tudatosabbaknak lenniük, hogy észrevegyék az ilyen trükköket, burkolt áremelést.Com'è diverso il mondo visto da qui
-
Taranti
senior tag
Én a mértékegységektől hidalok le. Ma már jobbára csak mililiter és gramm van, így aztán fantasztikus érzés 1000 (ezer, érted? ezer) mililiter tejet meg 500 (figyeled?) gramm párizsit venni. Borzasztó sokat vásároltam!!
Sztem az egész nem átverés, hanem hülyének tekintés (minősített esete); vagyis "bújtatott átverés".
Régebben volt egy reklám; idősebb hölgy ül a széken, meccset néz a tv-ben és csuklik. Ahogy a kamera mozog, láthatóvá válik, hogy a fia a játékvezető. És a szlogen: "Na de uraim, a játék nem erről szól!" Hát, bevallom töredelmesen, én bizony szoktam "csukláshozóan" morogni a T. Reklámszakemberekkel kapcsolatban...
Ui.: És itt látszik, mekkora hiba volt állam részéről megszűntetni a fillért. Most kaphatnék 1 315 867 fillér fizetést...
Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.
-
#53246592
törölt tag
a tudatossag fontos dolog, de ne kelljen mar egy orat szamolgatnom, meg apro betus reszeket olvasgatnom az ilyen atveresek kiszuresere ha elmegyek a boltba. van jobb dolgom is.
az egyik "kedvencem" az volt amikor az eredetinel nagyobb csomagolason nagy betukkel viritott hogy csak itt es most 10% ajandek. Az adott aru mellett ott lapult az eredeti meret, 20%-kal olcsobban...
a mai marketing "ipar" szerintem nagyon megerett egy megrugalazasra, a vasarlok megtevesztesenek visszaszoritasara.
-
dabadab
titán
Nyilvan nem ausgesagt atveres, de azert az, amikor letezik vmifele de-facto szabvany arra, hogy egy csomagban mennyi aru van (mint papirzsepkendoknel a tiz meg a szaz) valamelyik gyarto meg ennel kevesebbet pakol bele, ugy, hogy az meg szemmel ne legyen lathato, ott azert ketsegtelenul erzodik az az igyekezet, hogy a t. vevo hamis percepcioibol profitaljanak (foleg akkor, ha a mennyisegre vonatkozo adatokat nem vagy csak nagyon elrejtve tuntetik fel (a multkor direkt megneztem egy tizcsomagos papirzsebkendot, hogy most abban 100 vagy 90 zsebkendo van-e - nem sikerult talalnom semmit)).
Ilyenkor persze a jol megirt bolti arcedula (amin a ft/db is korrektul fel van tuntetve) sokat segithet.DRM is theft
-
-
Ygg
senior tag
No comment...
Ugye van:
a törvényes és jogos...
a jogos, de nem törvényes...
a törvényes, de nem jogos...
s a se nem jogos, se nem törvényes...szerintem látszik, ezek a trükkök hova tartoznak...
-
Coyot
őstag
Teszkóban Bertolli extra szűz olíva, 250ml - 500ft, 500ml - 1300... asszem ez pont idevág
Má' nem
-
pentiumbt
csendes tag
én azt tartom dühítőnek amit a bankok csinálnak.reklám a tvben...egy reklám idő alatt kb. 3-4 bank reklám megy le.ez még annyira nem gond csak már az embernek a kisujjából jönn ki az egész,csak hát a kis *-os részek.amibe leirják h kölcsön az oké,csak még fizessél nekünk plusz xy pénzt.
és a néző azt nem látja csak 5 centiről szemüvegben
ez az igazán bosszantóhttp://miniprofile.xfire.com/bg/bg/type/2/pentiumbt.png
-
concret_hp
addikt
egy csomó ilyen dolog szokott lenni, amiről defaultból azt hinné az ember, hoyg a nagyobb packal jobban jár. ráadásul úgy, hogy nem is akciós a kisebb vagy ilyesmi. pl. cerbona műzliből a kisebb pack jobban megéri csomószor. valami TG 100% narancsléből is láttam multkor olyat, hogy 1L 179, 2L 379
vagy fullba vagy sehogy :D
-
biker
nagyúr
nem, a homár sok mással is foglalkozik. én csak ezel akarok, mint pl hogy milyen finom a bíbortetű, amivel nap mint nap találkozol, mrt eszed.
vagy hogy a ZSÍR-ban ha veszek minőségit (Pl Palatin hentesárú) akkor abban összetevők: mangalica zsír
ha veszek mást (pl p.ck) akkor abban van 5-6 összetevő,. állományjavító, tartósító, stbElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Szeretem a gyümölcs joghurtot, az se tudott eltántorítani tőle, hogy a gyümölcs tartalma minimális és az sem, hogy bíbortetű festékanyagával színezik. Értsd, nem a tetű van benne ezer számra, hanem a festékanyaga.
Pont a minap volt a Kossuthon a fogyasztóvédelemről szó, és abban is említették a tetves joghurtot. Én meg aznap is jókedvűen befaltam a napi joghurt adagomat.
Ez van, ilyen szemét az élelmiszer ipar.
Mindenki vissza a földekre dolgozni, és tehenet az albérletekbe is, vagy mi.A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.
-
Mcray
senior tag
Én erre akkor jöttem rá mikor ehetetlen lett a rakott krumplim amit 3 óráig bütyköltem. Addig néztem a hozzávalókat míg rájöttem hogynem 450-es tejföl volt csak 375...NYÁTOK!
"Dö Pávaa det wí ár díling hír iz immezsöréböl" WoWs: das_booty
-
válasz philoxenia #79 üzenetére
Nem mindegy, hogy egy decivel kevesebb a tejföl rajta, mert a sütőben sokat veszít víztartalmából az étel, így ha kevés a tejföl, "szárazabb" tapintású a szájban, és úgy valóban kellemetlenebb a fogyasztása. Ilyenkor jön a hideg tartalék tejföl pluszba a már tányéron gőzölgő finomságra.
Persze a rakott krumpli állagát nagyban befolyásolja, hogy mennyi zsír kerül bele, ami függ a kolbásztól, illetve, hogy füstölt szalonna rétegre pakoljuk-e az első réteg krumplit.Jó sokat megettem már belőle, és persze semmi gondot nem okoz az elkészítése.
A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Több tejföllel jobb, nem is vitatom, de hogy ehetetlenné váljon az a mennyiség, amire a 450 elég lett volna, attól, hogy 375 kerül rá, azaz 1/6- oddal kevesebb tejföllel az kétséges.
Az íráshoz: mindenütt és mindig meg kell néznie az embernek, hogy mennyiért mennyit vesz, ez a legősibb trükk, hogy a mennyiséggel csalnak. Régen még az is megesett, hogy nem volt meg a ráírt mennyiség sem....Persze manapság biztosan megvan, mérje meg csak ki-ki otthon a hazavitt árut....Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...
-
Racecam
MODERÁTOR
-
Mcray
senior tag
válasz philoxenia #81 üzenetére
Ez az eset azért maradt meg ennyire mert 2 tepsivel csináltam és szinte már elvontan ügyeltem a részletekre(mert egy ment vendégségbe egy meg az otthoni heti adag volt) Persze lehetne mondani hogy azért lett más mert 2 eltérő féle tejföl volt, de mivel mindkét gyártó tejfölével azonos tapasztalatom volt, a vége az volt, hogy az amelyikben 3 doboz 450-es volt, finom lett( simán elfért volna egy 4. doboz rá ), míg a kevesebb tejfölös adag úgy összeszáradt mind a szárított füge és hiába a plusz tejföl, menthetlen volt...
Tanulság: odafigyelni a pontos bejáratott mértékre (főzésnél is és) vásárlásnál.
[ Szerkesztve ]
"Dö Pávaa det wí ár díling hír iz immezsöréböl" WoWs: das_booty
-
Racecam
MODERÁTOR
válasz philoxenia #83 üzenetére
Jó a link, csak most itt nem erről beszélünk.
Com'è diverso il mondo visto da qui
-
rii
nagyúr
elég szomorú, hogy az íze miatt veszünk meg termékeket, és nem a tartalma miatt
ezért lesz már lassan az ilyen üzemek 50%-a vegyész, hogy milyen állományjavító, színező, meg ízesítőszerekkel lehetne feldobni mégjobbaz az ízt, az állagot, a színt, és minél olcsóbbá tenni az előállítását.
le merem fogadni, hogy a régmúlt idők ízei is emiatt változtak, és változnak meg.
mert a recept az megvan még, csak már az drága számukra.ha a vásárló nem venné le a polcokról, akkor nem ebbe az irányba haladna az egész, csakhát ugye megint a szájbakúrt reklámok, amik teletömik az emberek fejét, meg az, hogy az állatvilágban egyedül az emberi faj az, amelyiknek csak az íz... csak az íz ... csak az izelőbimbók ki legyenek elgítve. ... a tartolom? le van szarva
számomra ez elkeserítő, mert aki még tudja is, hogy mit vett meg, az is odaviszi a péntrárhoz, és boldogan kifizeti a műanyag ivóleveket
[ Szerkesztve ]
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
philoxenia
MODERÁTOR
Itt nagyon off, de ha nem szereted a száraz rakott krumplit, akkor jobban jársz, ha nem tepsiben, hanem kicsit magasabb oldalfalú edényben /hőálló üveg[jénai]/ csinálod, a kolbászt kevés vízben kicsit előfőzöd és ezzel a főzőlével kevered össze a tejfölt ráöntés előtt. /olajban is dinsztelhető a kolbász egy kicsit, de úgy zsírosabb/
Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...
-
Pala
veterán
Jól beszélsz! Én speciel azok közé tartozom, akik fordítva vannak vele. Az íz nem számít, csak a tartalom. Már csak azért sem, mert a tartalmas, egészséges ételek természetüknél fogva kellemes ízűek, így nem kell külön igényt benyújtani erre.
Annyit hozzátennék, hogy a mai "civilizált" embereknek már többnyire tönkrement, elsatnyult az ízlelőszervük, többek között ezért sóznak, cukroznak minden sz@rt, mert a természet szelíd ízeit már nem is képesek érzékelni, csak az intenzív, mesterségesen feljavított ízű élelmiszerek nyújtanak számukra élvezeti forrást. És az a baj, hogy szinte kizárólag csak élvezeti forrást.
-
Mcray
senior tag
Hehe remélem nincs itt mexikói vagy Indiai, aki fennakad ezen!
Ó a francba, én India vagyok(részben) Értem én mire gondolsz. Olyan ivólevek, sütemények és egyébb termékek vannak amik olyan édesek hogy nem lehet őket megenni/inni, DE iszonyat sok fűszert is elfogyasztunk és nem érzem azt hogy rosszabb lenne tőle az ízérzékem, sőt ellenkezőleg. Egy csípős főétel után tud csak ízlelni igazán az ember...És ilyenkor kap hányingert a löttyöktől
Ezért is tanulok meg főzni. Azt eszek amit kotyvasztok és baromi finnyás vagyok ám, hogy mi kerülhet bele. Az ízfokozók meg be---hatják
"Dö Pávaa det wí ár díling hír iz immezsöréböl" WoWs: das_booty
-
Racecam
MODERÁTOR
Köszi, de én jól elvagyok ezzel az élvezeti forrásommal. Baromira nem érdekel, hogy ezt az étel természetessége, vagy a mesterséges feljavított íze miatt érzem. Csak érezzem. (Vigyázat, kizárólag az emberi szervezetre egyébként nem káros anyagokról beszélek.) ettől függetlenül nem érzem, hogy tönkrementek, vagy elsatnyultak volna az ízlelő bimbóim, vagy az orrom, de szeretem intenzíven megélni a dolgaimat, ez tény.
Philo: Hehe, tudtam, hogy ezzel fogsz jönni, de arra kíváncsi lennék, hogy ez megállná-e a helyét a bíróságon is. Én fellebbeznék, ha ezért büntetnének.
[ Szerkesztve ]
Com'è diverso il mondo visto da qui
-
Pala
veterán
Nem erre gondolok, legalábbis nem egészen.
Az ízfokozók különben pont azért léteznek, mert nem jó az emberek ízlése a civilizált táplálékok miatt, ezért fokozni kell számukra az ízeket, hogy élvezeti értéket nyújtsanak.Ettél már csak úgy üresen egy szelet fehérkenyeret? Gondolom már igen. És feltételezem, hogy semmi "furcsát" nem éreztél az ízében. Ha nemleges választ adsz, az pontosan azt jelenti, hogy rossz az ízérzékelésed. Ugyanis a bolti fehérkenyér általában ehetetlenül el van sózva, szinte mindegy, hogy hol veszed és milyen fajtát. Csak azért nem érzik ezt az emberek, mert eleve sok olyan ételt fogyasztanak, amihez az ellkészítése során sót adtak, (ilyen a legtöbb főtt étel pl.), és sajnos ez roncsolja az ízlelést.
Nekem, amióta teljesen kivontam a konyhasót az étrendemből, a fehér kenyér iszonyatosan marja a nyálkahártyámat, olyannyira, hogy szinte megfulladok tőle. Amikor egy próbaidőszak erejéig újra fogyasztottam némi sót, akkor ez a "probléma" megszűnt. -
Racecam
MODERÁTOR
Khmm... a túl sok só egészségtelen, ez tény. De ha nem használsz sót akkor a Te ízlelőbimbóid térnek el az átlagtól. (Az emberek évezredek óta használják a sót az ételeik ízesítésére. Egy időben azzal is fizettek, annyira fontos, nélkülözhetetlen termék volt.)
Com'è diverso il mondo visto da qui
-
Pala
veterán
Tévedés, mert az én ízlelőbimbóim is ugyanúgy viselkednek sós étrend mellett, mint bárki másé.
Próbáld ki egyszer, hogy mondjuk egy számodra kedves ételt, amit alapjáraton sóval készítve és/vagy utólag rásózva ennél, ezúttal abszolút sómentesen fogyasztasz. Milyen lesz az íze?
Én ugyanazt az ízt érzem só nélkül, mint te sósan, ebben biztos vagyok, mivel sómentes étrenden élek és helyreállt az ízérzékelésem. Viszont ha sót rakok rá, akkor erősen marni kezd, kb. úgy, mintha valaki az amúgy is sós ételt túlsózza.
Ismerek olyan embert, aki a paradicsomot is megsózza!
A főtt kukoricát már jóval többen, mint ahogy az epret is cukrozzák egyesek. Bár nem csoda, amilyen eprek meg kukoricák teremnek manapság... -
rii
nagyúr
(#88) Pala
nem fogalmaztam pontosan, elnézést .... (:
a régmúlt idők izei alatt azt értem, ha van egy már-már réginek mondható termék, akkor annak szerintem már teljesen más az íze, mint 10 évvel ezelőtt
(: szerény véleményem szerint ilyen a boci csoki is, vagy a vadász csoki. Szaba, Capucíner.
én spec. soha nem vennék már gyüm. level, mióta egyszer végigolvastam az összes oldalán a tartalmat.--------
más:szintén nem vennék kaisers libamájast, mióta végigolvastam, és volt benne sertés bürke, meg csirkelábszár, meg szalonna, meg marhaaprólék .... de liba meg libamáj az nemigazán, vagy csak elvétve. Emlékszem, régen a májasnak olyan jellegzetes, igazi "máj" íze volt, hogy nem ettem meg
szintén elég nagy baj, hogy olyan termékek kijönnek, amik például a reggeli ital névre hallgatnak, mert ha jól tudom, ezeket valamikor tej megnevezés alatt akarták eladni, csak olyan kevés köze volt a tejhez, hogy nem irhatták rá.
A nyers tejből csinálnak tejfölt, joghurtot, kefírt, vajat, a maradék porból UHT tejet, és ami ezek után is megmarad, abból meg a Reggeli Italt. Kábé ez megy.
legszomorúbb, hogy szerintem a tejcsarnokokban sem igazi tejet adnak már, hanem alaposan felvizezezettet. Bennem legalábbis kitörölhetetlen emlék marad az eredeti friss tej. Nem akarom elmondani, mennyi tejszín kellene, hogy legyen a csupor tetején, és nem akarom elmondani, hogy ilyet csak akkor lát az ember, ha átmegy pár kötchöggel a szomszád bácsihoz, aki a tehenet feji.
és az évezred legnagyobb marhasága, amikor félig megközelítik azt az előállítási módot, amit a 80-as, 90-es években még bevett gyakorlat volt, és ráírják, hogy BIO.
némi tlzással el lehet mondani, hogy így nézve 1995 előtt minden termék BIO volt. Hát azok meg hova lettek akkor? :-/
áthúzott árak:
szerintem minden áruház a termékeit, vagyis minden osztály a kelendőbb termékeit rendszeresen forgatja, úgy, hogy egyik időszakban az egyik akciós, a következő periódusban pedig a másik.Amikor a nem-akciós periódusban van a termék, akkor jól felviszik az árát, mndjuk lehet ez csak 2 nap, majd a 2 hétig tartó akvcióban pedig mellét veri minden áruház, hogy most mennyire le van értékelve, 400 helyett csak 250. Ezek az "áthúzott árak" valami hivatal által ellenőrzött dolgok.
ebben csak az a vicc, hogy a népszerű termékeket mindig megakcióztatják, de mindig csak ugyanazon az áron.
És a bamba vásárló meg bemegy, mert húú a 18-as crepto papír most csak 999 a lidül.-be, és akkor vesz egyet. De ha ott van, akkor már vesz mást is. Na erre hajaz minden áruház és minden akció, hogy az akció csak vásárló csalogató, de votlaképp bármely nagy árhuázban vásárolsz ugyanott vagy.
ha a teszkóba mész, lehet olcsóbban jösz ki, mint a sarki közértből, de lehet nem, mert sokkal több felesleges dolgot megveszel, és időben is tovább tart, neadj isten, ha kocsival megy ki valaki, ne adj isten, ha kocsival több boltot végigjár, mert van ami máshol olcsóbb.
én ezért nem járok tecsóba, meg ocsanba... van a sarkon egy nagyon hangulatos kis boltocska, nincs benne ipari kamerás, meg cébé rádiós fákin biztonsági őr, a láynok fizetés nélkül is elengednek, ha otthon felejtettem a pénztárcámat (nem rosszra gondolni) és nincsenek a pénztár mellett végtelen hosszú édességtotemoszlopok, ahol a seggét veri minden második kisgyerek a sorban ... apropó ... sor sincs. És 10 percre van csak ... gyalog. Az ocsan, meg tecsó katalógust még nézőbe se viszem fel.
ja meg a jóizlés miatt büntetni kellene az ocsant, a tecsót, meg a cébéla, cébea-t is.
undorító, ahogy megjelennek. Fehér alapon piros.
Hányás.Mindezt azért, mert így akarják kommunikálni az olcsóságot
Ha jól nézne ki egy bolt, nem ilyen szerencsétlenül szegényesen, akkor az emberek nem hinnék el, hogy olcsó.sokat írtam, megbánom még ezt.
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Racecam
MODERÁTOR
"A nyers tejből csinálnak tejfölt, joghurtot, kefírt, vajat, a maradék porból UHT tejet, és ami ezek után is megmarad, abból meg a Reggeli Italt. Kábé ez megy."
Nem ez megy. Ha fogalmad sincs a dolgokról, akkor inkább ne írj le olyat, ami nem helytálló. (A többire nem is reagálok.... )
Com'è diverso il mondo visto da qui
-
-
Pala
veterán
Én inkább nem is akarom megtudni, hogy miből csinálják a tejtermékeket. Mondjuk mindegy is, mert alig-alig fogyasztok belőlük. Csak nagy ritkán egy kis sajtot.
Hallottam már olyat is (lehet, hogy kacsa, nemtom...), hogy fűrészporból képesek előállítani Milkát, ami - bár elsőre abszurdnak hangzik - szerintem abszolúte nem lehetetlen, főleg, a mai technikai fejlettség mellett, amikor (ki tudja?) talán már a szarból is lehet pizzát sütni.[ Szerkesztve ]
-
Racecam
MODERÁTOR
"A tejpiacon körülbelül xx %-kal van jelen az úgynevezett UHT tej, amit aszeptikus gyártási technológiával állítanak elő úgy, hogy a tejet 135 - 150 °C-ra hevítik, néhány másodpercig az adott hőmérsékleten tartják, majd hirtelen szobahőmérsékletűre hűtik és egy speciális csomagolóanyagból készült dobozba csomagolják. Ennek a csomagolóanyagnak a segítségével a tej akár 90 napig is felbontatlan állapotban hűtés nélkül tárolható, s a szavatossági határidőn belül biztonsággal fogyasztható."
Gugli.
Com'è diverso il mondo visto da qui
-
rii
nagyúr
elnézést szeretnék kérni, de vagy te tévedsz ebben a kérdésben, vagy én vagyok nagyon rosszmájú, de az a "tej" nem az a "tej" ami a bociból kijön.
amennyi tejet a polcokon látsz, a világ összes tehene se tudna adni.
továbbra is fentartanám azt a véleményemet, hogy az a "tej" már átmnet azon a folyamaton, amit a nyereség- és profitorintált tejüzemek nap-mint nap elkövetnek: vajat kell csinálni .. miből? bocitejbőől, ... tejfölt kell csinálni ... miből? bocitejbőőőőől. ésatöbbi ... az a tej finom porból van, ... mondjuk mint a zacskós tej is.
a zacskós tejnek is semmmi köze az igazi tejhez. Hátmégakkor az UHT-snek.piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Le Mans Ultimate
- Mesterséges intelligencia topik
- Asztrofotózás
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- bambano: Bambanő háza tája
- Óra topik
- Megérkezett a legújabb és eddigi legátfogóbb 3DMark teszt
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- iPhone 14 PRO - Arany - Gyönyörű
- iPhone 14 PRO MAX - 2026.10ig Garancia - Független
- Microsoft Surface Book 2in1 Érintős Szétszedhető Laptop Tablet 13,5" -60% i5-7300U 8/256 QHD+ Win 10
- Lenovo Thinkpad T490, 14" FHD IPS, I5-8365U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, Számla, garancia
- Féláron! Új Dell XPS 13 9315 Prémium Érintős Profi Ultrabook 13,4" -50% i7-1250U 16/512 UHD+ Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest