Új hozzászólás Aktív témák
-
Geri Bátyó
őstag
válasz Polarstar #149 üzenetére
A hagyma alapvető nálam és a fokhagyma is. A kérdés a mennyiség. Van, amihez csak keveset rakok, de amúgy a borókabogyóhoz kifejezetten jól megy (főleg a fokhagyma).
A mostani raguban is volt bőven gomba, úgyhogy meg tudom erősíteni, hogy a gomba és a borókabogyó jóbarátok. Gombához a legjobb kombináció a fokhagyma, kakukkfű, szurokfű, zsálya, borókabogyó és a végén borsikafű.
A borókabogyó bármilyen húshoz jó, bár kétségtelen, hogy az erősebb ízű, vagy zsírosabb húsokhoz passzol igazán. Vadhúshoz egyértelmű! Akár fácán, vagy vadnyúl is lehet. A birka és a kecske szintén jó, ahogy a marha is. Én sertéshez is használom, de kacsához is. Libát nem szoktam venni, de ahhoz is jó lehet.
Csirkéhez és pulykához is ki lehet próbálni, mert el nem rontja, de ezekhez van, ami jobban passzol.[ Szerkesztve ]
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Geri Bátyó
őstag
válasz Polarstar #151 üzenetére
Én úgy szoktam fűszerezni legtöbbször, hogy van 1-2 fő íz, a többi pedig csak kiegészíti, árnyalja az összhatást. Külön nem is érezni, de ha nincs ott akkor, valami hiányérzetem van.
Természetesen az aktuális fűszerezés mindig az adott hangulatomtól függ. Ugyan abból a 4-5 fűszerből is lehet teljesen más ízt létrehozni.Nem azt mondom, hogy 2-3 fűszerrel nem lehet jó ízt csinálni, mert természetesen lehet, de én szeretek kísérletezni és az 5-6 íz nekem jobban bevált.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen