Új hozzászólás Aktív témák

  • TazLeacher

    nagyúr

    válasz Rossi #99 üzenetére

    Válaszoltak helyettem. Ez persze nem teljesen helytálló egy vendéglátó üzletben, de, hogy mindkettő felvetésedre együtt válaszoljak.

    Ha megnézed a már többször emlegetett Don Pepe honlapot (vagy a dobozukat), láthatod, hogy Szarvasi Mozarellával dolgoznak. Menj el a TESCO-ba, és nézd meg mennyi egy kiló trapista. Ha van egy kis mázlid megkapod 900Ft/kg-ját. Meg lehet nézni mennyi egy kiló mozzarella kb. 1800Ft. Ebből rámegy mondjuk 10-15 dkg a pizzára 180-270 forint. Csak a sajt. Azt meg ugye említeni se kell, hogy egy normális pizzéria mozzarellával dolgozik.

    Az meg a másik, hogy, ha igazad is lenne, és 200Ft lenne, amit eladnak neked 1000Ft-ért, akkor mi van? Elgondolkoztál-e már rajta, hogy mennyibe van az a pohár pezsgő/sör/whisky, amit megveszel? Egy átlag szórakozó helyen rádobnak átlagban 2-300%-ot. Mire? Arra, hogy kitölti a pohárba? Ezt otthon ugyan annyi idő alatt megcsinálom. Próbálj meg pizzát csinálni. Ne megvedd a tésztát.Dagassz, nyújtts, szeleteld a cuccokat, süsd meg. Rájössz mekkora macera! Ezeket gondold végig. A vendéglátás átlagos haszonkulcs 300% körül van. Fizetik az embereket, a bérleti díjat, a közüzemi számlákat, és ne adja isten még keresni is akarnak...mert ők sem ingyen csinálják. Mondom, én is vendéglátózom, tehát mondjuk úgy, van némi foggalmam a dolgokról...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák