Új hozzászólás Aktív témák

  • Pötyi

    őstag

    válasz hcl #10650 üzenetére

    Az AD jelszó pontosan 30 napszor 24 órászor 60 percszer 60 másodpercig érvényes. ÁLTALÁBAN ugye úgy kezdődik egy munkavállaló története, hogy hónap elsején megjelenik, kezd mondjuk a vezetőnél, jelentkezik a személyzeti osztályon, csinálnak vele némi papírmunkát, esetleg jön egy balesetvédelmi, vagy tűzvédelmi oktatás, ha van ilyen az irodaházban. Megmutatják neki az életben maradáshoz szükséges dolgokat: WC és büfé, vagy étkezde, aztán úgy nagyságrendileg 10 óra magasságában leültetik az íróasztalához, hogy akkor dolgos életed elkövetkező pár évét itt fogod tölteni ÉS akkor odalép egy rendszergazda és csinál neki egy accountot. Na most ezt a dagályos előtörténetet azért írtam le, hogy a laikusok is megértsék, mi történik pontosan egy hónappal később, pontban reggel nyolckor, amikor a jószág leül a gépe elé és bejelentkezik: a jelszava akkor még jó, DE KÉT ÓRÁVAL KÉSŐBB LEJÁR! Na és itt a poén, hogy a windows nem lépteti a ki lejárt jelszavú felhasználót, ha már be van jelentkezve! Csak mondjuk az outlookja nem fog működni, ha össze van kapcsolva a windows account egy outlook postafiókkal.

    - Lécci gyere, valami baja van a levelezőnek!
    Odamegyek. Első ránézésre sejtem, hogy a fentiekben vázolt probléma lesz.
    - Mondd csak, nem kaptál mostanában ilyen felugró üzeneteket belépéskor, hogy "Az Ön jelszava X nap múlva lejár." ? Ahol ez az X minden nap egyre kevesebb?
    - Őőő, nem tudom. Nem emlékszem.

    Felnőtt ember, irodai munkakörben egy kereskedőcégnél. Gyereket csinálhat. Szavazhat. De a pofájába felugró figyelmeztető ablakot egyszerűen kizárja az agya! Nem fogja fel! Nem látja!

    [ Szerkesztve ]

    QNX is cool!

Új hozzászólás Aktív témák