Új hozzászólás Aktív témák

  • Lenry

    félisten

    neki alapból több pénze volt, valamivel tehetősebb családból indult, mint én, és tizensok év után is meg tud lepni azzal, hogy előhúz a semmiből párszázezer forintot, ha éppen kell.
    persze mindez azért, mert ő 2 évvel ezelőttig a szüleivel élt és a keresete túlnyomó részét félre tudta rakni, plusz minden pénzt külön gyűjt. ez örökség, azt arra kaptam, ezt erre, ez az összeg akkor jött össze, amikor X, az meg amikor Y. így sok kisebb összege van külön

    ezzel szemben én 14 éve nem élek otthon, nehezen veszem rá magam a tudatos spórolásra, plusz egybe van öntve a pénzem a számlámra, így könnyebb belőle költeni, mert egyben soknak tűnik, de azért így is sikerült a kellemesebb megtakarítást összehozni (amiből mondjuk pont most tervezek elkölteni egy lendületesebb összeget autóvásárlásra)

    kassza szempontjából Pilinszkyt tudom idézni: "Az ágy közös, a párna nem". a fizetésével mindenki külön gazdálkodik, a saját hülyeségére értelmes határig úgy költ ahogy akar, de a hitelt, a lakástakarékot, a rezsit és a nagybevásárlásokat megfelezzük.
    ha meg igazán nagy kiadás jön (ami jellemzően valami építkezés), azt igyekszünk olyan pénzból megvalósítani, amit közösen szereztünk.

    [ Szerkesztve ]

    Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

Új hozzászólás Aktív témák