Új hozzászólás Aktív témák

  • opr

    veterán

    válasz bambano #26242 üzenetére

    Az a helyzet, hogy mikor En mentem, sokan voltak olyan kornyezetbol, hogy szo szerint egy szamitogep bekapcsolasa is gondot okozott nekik. Ez nyilvan nem a sajat hibajuk, plane nem az egyetem hibaja, de ettol meg teny. Amit En hianyoltam nagyon, az egy olyan, opcionalis gyak, ahol ezeket az emebreket megtanitjak az alapokra.
    Ezek amugy altalaban nagyon lelkes es intelligens emberek voltak, es volt koztuk, akit tenyleg nagyon erdekelt a szakma, nem csak azert jottek, mert traktoros Jozsi ba' azt mondta, hogy azzal sokat lehet keresni, de... Tenyleg abszolut zero tapasztalatuk volt. Altalaban ez ugy nezett ki, hogy kaptak egy windows xp-t, meg felpakoltuk nekik a legfontosabb fejlesztoi kornyezeteket, megmutattuk, hogy kell hasznalni az internetet (kb gmail, google, youtube, irc), aztan hajra.
    A problema ott volt, hogy sokaknak ezek kozul az emeberek kozul nem is volt sajat gepe. Beadandot, gyakorlast az egyetemen oldottak meg a gepeket, ott meg amolyan idos konyvtaros mentalitassal is el lehetett boldogulni, hogy felirod magadnak, hogy katt ide/katt oda, aztan csinalod a dolgodat.
    Nyilvan a nagyreszuk, aki vegul a szakmaban maradt, par ev alatt ledolgozza a hatranyat, de egyreszt kell az a par ev, masreszt nagyon nem mindegy, hogy ugy nosz fel, hogy gepezel, vagy felnottkent kene behozni ezt a hatranyt. Teljesen mas, sokkal kevesbe lesz osztonos.

    Plusz... Mig regen az, hogy zip, az teljesen alap volt, de ujabban, a gyors internet meg orbitalis meretu pendrive-ok koraban nagyon nem az. Siman el tudom kepzelni, hogy valaki ugy hasznaljon szamitogepet es/vagy okostelefont akar egy evtizeden at, hogy sose talalkozik vele.

    "Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

Új hozzászólás Aktív témák