Új hozzászólás Aktív témák

  • koby11h

    aktív tag

    válasz BiP #8420 üzenetére

    Falun nőttem fel, volt sokféle háziállatunk (lovak, malacok, csirke, nyúl) 2*4000m2 kukoricás, 1000m+1500m szőlő, valamennyire elboldogulok velük, tudok kaszálni, metszeni, krumplit ültetni és van is alatta amit kiásunk, szóval nyugodtan le lehet parasztozni :) Én tudom mit vállalok egy családi házzal.
    Unokatesóm látta mit csinálunk, volt ott Ő is sokat. A gond az, hogy azt hitte ehhez nem kell ész, munka és kitartás. És nem vette komolyan a MOST-ot. Ahogy nagyapám tanította, a ló nem kérdezi meg van-e kedved kimenni, itatni, lecsutakolni, etetni. Az csak éhes, szomjas, meg viszket. Szóval panelban kvázi magad ura vagy, itt meg úgymond van egy kötelező menetrend. Ezt nem tudta tartani és elúszott, nincs a kiskerttel sikerélmény, a fű sem olyan mint pl. a miénk, a kutyaára sincs idejük, fiatal, mindent kikapar, nem fogad szót... És ez bentről a kanapéról nem megy, vagy igen, de úgy piszok drága :)
    Nekem volt 2 év amíg 4 családi házat tartottam karban (saját, szülői és kettő 1/6 és 1/4 részben örökölt) úgymond egyedüli férfiként, kis segítséggel (apósom, Isten áldja meg érte). Majd bele szakadtam, hogy nagyjából nézzen ki minden valahogy, ne ázzon be a tető, gaz ne legyen sehol, sarjadékokat nyírni, lomtalanítás menjen, takarítsam, ha eladásra kerülne... Nem nagy lóvé vidéken, és sok felé is oszlott, de basszus senki nem volt hajlandó megcsinálni a tágabb családban. Aki fiatal volt azt nem érdekelte a két eladó ház (két 60-70 éves rom) és a nagy telek ami már senkinek sem kell.
    Aztán 2 év után közöltem a nagy családdal, hogy ehun a kulcsok, én két évig nyomtam, most Ti jöttök. Jó, majd mi megcsináljuk! Aztán 4 hónap múlva már nyögés volt, mert az túl sok meló a saját mellett... de ez kellett, hogy végre el tudjuk adni.
    Szóval igen, vágyak vannak, a sok munkával meg menet közben szembesülnek.
    De azért van akinek megy, nem is kevés, szóval van remény :)

    "C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

Új hozzászólás Aktív témák