Új hozzászólás Aktív témák

  • kisNero

    csendes tag

    válasz biker #1379 üzenetére

    Szia! Gondoltam megírom már, hogy mi lett a vége a dolognak (legalábbis nagyon remélem, hogy ezzel vége lesz anyum szenvedésének). Bocsi, kicsit hosszú lesz.
    Hétfőn nagy nehezen rávette magát édesanyám, és felhívta az orvost aki műtötte. A doki rendes volt, mert nem rázta le, hanem behívta kedd reggel fél 10-re a klinikára, hogy megnézi. Azt hagyjuk, hogy szerencsétlen anyám egy laza 3 órát várakozott (mászkálva, állva, ülve úgy, hogy amúgy 10 perc séta durván kifárasztja itthon), de az orvos megvizsgálta és mivel nem talált kívülről látható okot a fájdalomra, ezért behívta délután 5-re kontrasztos MRI vizsgálatra. Bár szólt, hogy úgy készüljön, csúszás van, de azért itt is sikerült 2 órát várakozni, majd az MRI gépről, mint az egészséges emberek, felkelni, mert olyan keskeny a fekvős része, hogy nem tudott "szabályosan", oldalra fordulva felülni, majd még ugorhatott is le róla, mert kb. 30 cm volt a lába és a talaj között....no comment, szegény sírva mesélte, majdnem el is ájult a fájdalomtól. A doki szerdán reggel hívta, hogy nem vérömleny (mert arra gyanakodott első sorban), hanem gyulladás, szóval csütörtök reggel 9-re menjen be, vesznek tőle vért és az eredmény alapján, ha nagyfokú gyulladás áll fenn, akkor be kell feküdnie pár napig, hogy vénásan kapjon gyógyszert. Bementünk és itt már hála az égnek adtak neki ágyat, így tudott feküdni. Délutáni vizitnél ért oda a doki, hogy szóljon, hazaengedi, de 2 héten keresztül antibiotikum és szigorú fekvés (wc-re, tusolni meg kajálni kelhet csak fel). Zárójelentésre spondylodiscitis van írva, megnéztem és ezt találtam: Spondylodiscitis - a csigolyák közti porckorong és a szomszédos csigolyák gyulladása. A gyulladást vagy a vérárammal, vagy a porckorongot, csigolyákat érintő gerincműtét során közvetlenül a porckorongba, csigolyákba jutó baktérium okozza.
    Azért kíváncsi lennék, hogy ezt így hogy sikerült összehozni, de valószínűleg sosem tudjuk meg. Most szorítunk, hogy a gyógyszer megoldja a dolgot és végre normálisan gyógyuljon.

Új hozzászólás Aktív témák