Új hozzászólás Aktív témák
-
Geffry
aktív tag
Az UHT tejnek hivatalosan nem lenne szabad különösebben eltérnie a szimpla pasztörizált tejtől, azontúl amit a neve is sejtet: ultra magas hőmérséklet. Magasabb hőfokkal alaposabban elölnek belőle mindenfélét amitől könnyen megromolhat, (illetve lehet hogy ezért nem vállt be a cikkírónak sem, gondolom elbomlik valami enzim ami miatt meg tudna joghurtosodni és emiatt már az "indítókultúra" sem elég?) majd amilyen gyorsan csak lehet bedobozolják hogy ne fertőződjön vissza.
Tehát elvileg a bolti tej az bolti tej.
Ha igazi tejet akarsz akkor pedig befekszel a tehén alá, habár az automatás változattal volt olyan tapasztalatom hogy két napon belül megsavanyodott, ami azt sejteti hogy tényleg nincs agyonkezelve az se. (vagy a gép nincs elég alaposan kitisztítva?)Mindennek ellenére bevallom, nekem is megvannak a fenntartásaim az UHT "műanyag" tejjel szemben, de sajnos(?) annyira gyűlölök boltba járni hogy én inkább veszek egyszerre 2-3 kartonnal és ha kifogy egy doboz akkor csak a spájzig kell menni a másikért. A lustaság győzött a szkepticizmus felett...
Mindenesetre köszi a receptet.
szerk: helyesírás
[ Szerkesztve ]
A PH-n mindenki mindig jobban tudja. Fél óra Google keresés után...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest