Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Geffry

    aktív tag

    Az UHT tejnek hivatalosan nem lenne szabad különösebben eltérnie a szimpla pasztörizált tejtől, azontúl amit a neve is sejtet: ultra magas hőmérséklet. Magasabb hőfokkal alaposabban elölnek belőle mindenfélét amitől könnyen megromolhat, (illetve lehet hogy ezért nem vállt be a cikkírónak sem, gondolom elbomlik valami enzim ami miatt meg tudna joghurtosodni és emiatt már az "indítókultúra" sem elég?) majd amilyen gyorsan csak lehet bedobozolják hogy ne fertőződjön vissza.
    Tehát elvileg a bolti tej az bolti tej.
    Ha igazi tejet akarsz akkor pedig befekszel a tehén alá, habár az automatás változattal volt olyan tapasztalatom hogy két napon belül megsavanyodott, ami azt sejteti hogy tényleg nincs agyonkezelve az se. (vagy a gép nincs elég alaposan kitisztítva?)

    Mindennek ellenére bevallom, nekem is megvannak a fenntartásaim az UHT "műanyag" tejjel szemben, de sajnos(?) annyira gyűlölök boltba járni hogy én inkább veszek egyszerre 2-3 kartonnal és ha kifogy egy doboz akkor csak a spájzig kell menni a másikért. A lustaság győzött a szkepticizmus felett...

    Mindenesetre köszi a receptet. :R

    szerk: helyesírás

    [ Szerkesztve ]

    A PH-n mindenki mindig jobban tudja. Fél óra Google keresés után...

Új hozzászólás Aktív témák