Új hozzászólás Aktív témák

  • Katapult

    csendes tag

    [link]

    A digibiz által megnevezett alkalmazások (Angry Bird, Pandora, TextPlus4), mind adatokat küldenek használat közben különböző hirdető cégeknek, méghozzá ezek tartalmazhatják nevünket, korunkat, telefonszámunkat, kapcsolatainkat, de még jelszavainkat is. Egy Wall Street Journal (WSJ) felmérés szerint 101 alkalmazásból 38 szolgáltat adatokat a telefon tulajdonosáról.

    A két legnagyobb mobil rendszert fejlesztő cég, az Apple és a Google is azt nyilatkozta, hogy ők mindent megtettek az adataink védelme érdekében. Legalábbis szerintük kérdés nélkül nem küldhetnek ilyen jellegű adatokat az okos telefonok. Ez ellentétes a WSJ megállapításával. Az alkalmazás gyártok egybehangzóan azt állítják: nem tudnak arról, hogy a felhasználó engedélyét kellene kérniük adataik kiszolgáltatásáért és ezért nem is teszik ezt.

    Szinte esélyünk sincs korlátozni a cégek hozzáférését személyes adatainkhoz, a telefonazonosító küldésének letiltására például semmilyen lehetőség sincs. Ebből az adatból kiderül minden alkalmazásfejlesztő számára mennyi ideig futtattuk a programjukat. Nem azonosíthatóak az egyes felhasználok az így kinyert adatokból - nyilatkozta Maggie O'Holleran a Traffic Marketplace munkatársa. Az online hirdetési hálózatot üzemeltető cég persze elismerte, hogy használják az okos telefonon monitorozásából nyert adatokat.

Új hozzászólás Aktív témák