Új hozzászólás Aktív témák

  • Aszpirin

    senior tag

    válasz Stehe #4991 üzenetére

    A Samsung UE65NU8002 nem tartalmaz beépített DTS-támogatást. DD+ van benne.
    Tehát a tévé a DTS hangsávot nem tudja dekódolni, és ezt a Plex-kliense közli is a szerverrel, valamint azt is, hogy DD+ kell neki. Ezért történik meg az on-the-fly DCA -> AC3 konverzió, smi meglehetősen számításigényes feladat, a géped egyszerűen nem bírja, oszt ennyi.
    (érdekes, hogy a hiedelemmel ellentétben a veszteségesen tömörített formátumok közötti konverzió sokkal erőforrásigényesebb, mint a tömörítetlen vagy veszteségmentesen tömörített formátumok közötti. Arról nem is szólva, hogy a két veszteséges tömörítés közötti konverziónál tovább romlik a hang. Tehat dolgozik a géped ezerrel azon, hogy lerontsa a hangot. Ez a felállás - mondanom sem kell - kontraproduktív, és ebben sem a Plex szerver, sem a Plex kliens nem ludas (pontosabban: azért lehetne a kliensben klieensoldali dekódolással játszani, ha ezt akarnák, de jó okkal ezt nem akarják).

    Sajnos nálam is oda jutott a dolog, hogy értelmesen nem lehet Plex-ről a tévém (LG OLED 55B7V) sajat Plex-kliensével 4k-s filmeket nézni. Egy viszonylag tűrhető kompromisszum az AppleTV 4K beszerzése, azon pl. Infuse-zal menni fog minden, kivéve az Atmos (illetve az is megy majd, de 7.1 LPCM-be atkódolva - kliens oldalon, tehát a szerver nem transzkódol semmit).

    Egyéb külső médialejátszóval is biztosan meg lehet oldani, de szerintem 4k nézésre a tevé saját Plex-kliensét jó ideig elfleljtheted.

    Sajnálom a rossz hírt. De ez van.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák