Új hozzászólás Aktív témák

  • Multi13

    tag

    válasz Multi13 #4879 üzenetére

    Sziasztok

    A korábban a hivatkozott HSZ-ben én is jeleztem ezt a frissítés utáni hálózat problémát. Bár FR-t nem akartam csinálni, mert én is az updatre szerettem volna várni, de annyira felidegesített ez a probléma, hogy végül most hétvégén meg volt az FR is. Sajnos nálam nem oldotta meg a problémát, viszont továbbra sem hagyott nyugodni és csináltam pár tesztet.....nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki, hogy nálam most rendbejöttek a dolgok (persze némi komprumisszummal).

    Tesztről pár mondat:
    A fő kártyám telenoros (előfizetéses) ahol a probléma is jelentkezett. A másodlagos kártyám pedig telekomos (kártyás), amire rendeltem a teszt kedvéért mobilnetet vizsgálva, hogy ott is jelentkezik-e a probléma. Érdekes módon a telekomossal nem dobálta hálózatot. Próbáltam úgy is, hogy a kártyákat cserélgettem a SIM1 és SIM2 foglalatokban és így is csak a telenorosnál jelentkezett a hiba. Ekkor elkezdtem már a kártyára vagy a mobilszolgáltatóra is gondolni, de a megerősítés kedvéért átettem a korábbi A8-as készülékembe a telenoros kártyát és ott atom stabil volt a hálózat. :U Ez után kipróbáltam, hogy az S21-be csak a telenoros kártyát tettem be és láss csodát így itt is stabil volt. :U Ezzel megerősítést kaptam, hogy szinte biztos, hogy az új frissítés a 2db együttes SIM kezelésénél bugzik valahol, így próbaképp a SIM2-ben lévő telekomos kártyát (amit amúgy is csak hívásra használok) a mobilhálózatok/hálózati mód SIM 2-nél "Csak 3G-re" állítottam, feltételezve azt, hogy a dupla sim 4G kezelésnél lehet a probléma. A beállítást követően nálam stabil lett a SIM1-ben lévő telenoros 4G kapcsolat is, viszont ha visszaállítom a SIM2-t 4G-re, akkor újra elkezdi dobálni a SIM1-ben lévő telenoros kártyánál ahálózatot.

    Nem tudom kinél milyen csillagállások vannak SIM-ek területén, de ha hasonló mint nálam, akkor ezzel érdemes lehet próbálkozni. A lényeg, hogy a másodlagos SIM, ahol nem használtok amúgy sem mobilnet kapcsolatot, ott vegyétek vissza 3G-re és ezen a SIM-en a VoLTE-t is kapcsoljátok ki. Így lehet esély, hogy a fő SIM-en ahol a mobilnet kapcsolatot is használnátok nem fognak jelentkezni a hálózati problémák.

    Ha esetleg van olyan, aki csak 1 db SIM-et használ, de a probléma jelen van, arra nincs ötletem. :))
    ...max annyit tudok javasolni, hogy a hálózati módot vegye vissza 3G-re, mert amíg nem találtam meg a saját készülékemnél a "megfelelő beállítást" én is így használtam. Igaz lassabb a 3G, de még úgy ahogy élhető volt...viszont nem dobálta a hálózatot.

    Galaxy Spica -> ZTE Blade 3 -> Galaxy S3 -> Lenovo P70 -> Galaxy A8 -> Galaxy S21 -> Galaxy S24

Új hozzászólás Aktív témák