Új hozzászólás Aktív témák

  • lócitrom

    őstag

    válasz lócitrom #5973 üzenetére

    na, egy pár visszajelzést sikerült bezsebelni :) nem tudom mennyire van eredménye ezeknek, de félő, hogy ennyi nem lesz elég.

    ha valakinek van további kedve tesztelni meg visszajelezni, akkor itt egy másik hibajelenség. könnyen rekonstruálható. ha valaki olyan fájlt másol fel a telefon gyári fájlkezelőjében lévő FTP szolgáltatásán keresztül, ami tartalmaz UTF-8 karaktereket -többek közt ékezetes latin betűket, mint á-é-í-ű, vagy speciális írásjeleket- akkor a telefon azt nem megfelelően kezeli és mindenféle krikszkraksz lesz ezekből a karakterekből vagy adott esetben teljesen értelmezhetetlen írásjelek halmaza. ahhoz, hogy valóban ne történjen kódolási hiba a másoláshoz használatos programokat (Total Commander, FileZilla, stb.) kényszeríteni kell az UTF-8 kódlap használatára. önmagában a telefon fájlkezelőjében beállítani ezt nem elég, nem lesz eredményes. aki gondolja, tesztelje. valószínűleg minden aktuális Xiaomi telefon érintett.

    [ Szerkesztve ]

    „the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu

Új hozzászólás Aktív témák