Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Corsair90 #19911 üzenetére

    Semmivel, sőt benchmark eredmények szerint gyengébb. Talán a hyperthreading lehet az előnye, azaz 4 mag és 8 szál a 2600k, az i5 pedig csak 4 mag 4 szál, de ez játékokban annyira nem számít, viszont videó szerkesztésnél, vagy olyan feladatoknál melyek optimalizálva vannak a több magra/szálra ott lehet előnye. Az i5-öd egyel fiatalabb is, én azt javaslom, hogy inkább vegyél egy kompakt vizet ha eddig nem volt, és igaz nem tudom milyen lapod van, de inkább húzd meg azt az i5-öt. Egy jobb kompakt hűtéssel nevetve 4GHz fölé tudod húzni az i5-öd, 4,4-4,5 simán lehet atom stabilan, reális feszültségek mellett. Van akik 5GHz-re húzták minden gond nélkül vállalható feszkó mellett.

    Én ezt javaslom, de ez csak saját véleményem, nem fogsz érezhető teljesítmény növekedést elérni az i7 2600k-ra váltással, sőt mint mondtam lehet itt-ott kevesebb fps-ed is lesz, de egy jó i5 overclock-al annál látványosabb eredményeket lehet elérni, játékban akár 10-20%-al több fps-t is, valamint ha esetleg olyan a felhasználási kör, akkor kreatív tevékenységeknél is látványos eredményeket lehet elérni, mint pl. videó szerkesztés stb. A 3570k egy nagyon jól overclock-olható chip.

    Üdv.
    Dávid

    [ Szerkesztve ]

    10+ éves Prémium! tagság, 1400+ pozitív és 0 negatív értékelés. Megbízható, rugalmas, precíz, gyors, aktív és csalódásmentes üzletfél! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Új hozzászólás Aktív témák