Új hozzászólás Aktív témák

  • retesz147

    addikt

    Megérkezett az iLife A6, de csak a hétvégén meg tegnap este tudtam vele kicsit foglalkozni.

    Vegyesek az első tapasztalataim, de inkább pozitívak, mint negatívak.

    Tényleg temérdek port/koszt összeszed, ebből nálam adódnak is gondok. Pontokba szedném a dolgokat.

    Tapasztalatok:

    1. Mikor megérkezett az oldalkefék felfele álltak, rosszul volt a dobozban, így 2-3 ág felfele nézett. Sokat hajlítgattam, kettőt már elég tűrhető helyzetbe tudtam hajlítani, de egy az istenért se akarja a padlót söpörni.
    -Kérdés: Nálatok is így érkezett és idővel lehajlik, vagy pechem volt. Van rá setleg hack, amivel le tudnám hajlítani? Kézi hajlítás valamiért nem segít, pedig majdnem eltöröm, már 180 fokban kis ívben próbálgatom, de semmi.

    2. Tényleg sok port/koszt összeszed. El sem hittem volna, hogy ennyi van lent. Első körben egy családi házban próbálgattam, ahol parketta és viszonylag új szőnyegek vannak. Itt sajnos kudarcott valott több szempontból is. Túl nagy a terület (konyha-nappali 30-35nm), iszonyat gyorsan megtelt a tartály, és ilyenkor nem áll le, hanem porszívóz tovább és szana-szét hagyta a porcicákat, amik kihullottak belőle. A gond ott volt, hogy új a szőnyeg és még sok szöszt szedett ki a szőnyegből, kb 10 perc alatt megtelt, onnantól csak hagyta el a porcicákat. Pedig tisztaság van!. Szóval ez nálam negatívum, ha megtelik, nem áll le.

    3. Így nem engedhetem rá az egész lakásra (az enyémre se 51nm), mert, ha megtelik, márpedig megtelik, porcicákat hagy. Ezt még meg tudom oldani a fallal. Viszont így a dokkoló és a takarítandó terület nem egy térben van, így sosem fog visszatalálni.

    - Kérdés: Ha egyik nap a dokkolós szobát, másik nap a másik területet takarítatom vele és amikor lemerül nem talál vissza, nem fog hosszútávon kárt tenni az akksiban? Azaz, egyik nap vissza fog találni,másik nap nem. A Li akksik ugye nem szeretik, ha túlságosan lemerülnek. Napközben takarít, mikor nem vagyunk otthon, így nem tudom visszatenni a dokkra.

    4. Felmegy a szőnyegekre, kivéve az 1,8 cm-re. Arra is felmegy 10-ből 1x, talán. Ha oldalról fordul rá, akkor gond nélkül felkapat, de szemből sosem. A gép tudja ezt a magasságot, csak az érzékelő ütközik el. Az 1,5cm-s szőnyeg nem akadály, vígan veszi. A ruhaszárító fém lábain is átmegy, ha oldalról fordul rá, ha szemből, akkor nem.
    Ez vegyes érzés. A gép tudja a magasságot, csak a szenzor/érzékelő letiltja. Ha valahogy meg lehetne barkácsolni, boldog lennék, mert így egy szoba kimarad a szőnyegek miatt. Tudom, felvehetem a szőnyeget, de akkor nem porszívózza fel azt a szobát, abban a szobában 70% a szőnyeg.

    5. A szőnyegen is elég szépen tisztít, meglepődtem, azt hittem szőnyegről nem szed fel semmit. Első körben a kefés főkefével dolgozott, rengeteg hajat összeszedett. Örültem is, hogy milyen alapos. Tegnap este áttettem a gumisat, azon egy haj sem volt, igaz előtte nap este a keféssel átment azon a szobán.

    - Kérdés: A gumis főkefe nem szedi össze a hajakat, vagy már nem volt haj, mert a kefés összeszedte?

    6. A virtuális fal tök jó, jól teszi a dolgát, csak kellene még 2-3 darab, mivel ha véletlenül átmegy az 1,8-as szőnyegen, akkor onnan nem tud visszajönni, így beragad. Szóval kell a szőnyeg elé tennem falat, vagy megbuherni az érzékelőt :)

    7. A felülete tényleg nagyon gyűjti a port, de ez legyen a legkisebb gond. Amúgy nagyon szép, dizájnos, mutatós darab.

    8. A dokkolót bő 1 méterről elkerüli. Gondolom az is olyan jelet bocsájt ki, ami működés közben nem tetszik neki. Kell új helyet találnom, mert így elég szép területet kihagy sajnos.

    - Kérdés: Van rá valami házi hack, hogy ne hagyjon ki ekkora területet, vagy meg kell találni a megfelelő helyet? (A gond az, nincs mindenhol konnektor.)

    9. Én úgy látom, hogy "max" módban ugye alaposabb, viszont ha időzítve indul el, nem kapcsol maxra.

    - Kérdés :Időzítve is lehet max módot indítani? Ajánlott a max mód, vagy ezzel nagyon túlhajtom szegényt (akksi, motor) és idő előtt kipurcan?

    10. Ha nem max módba megy, a port nem rakja bele rendesen a tartályba, a "toroknál" megakad. Talán ez az egyik legnagyobb negatívum……

    - Kérdés: Ez nálatok is így van, vagy csak nálam ilyen „nehéz” a por? :D

    11. Kérdés: Ha vennék egy Broadlink RM mini3-at, akkor igazából szobán belül (ahol rálátok) távolról is tudnám indítani és maxra nyomni indítás után?

    12: Kérdés: Ugye korábban felfedeztem, hogy van belőle felmosós változat is. Nincs valakinek róla azóta infója, hogy átalakítható-e, vagy van bennük valami különbség. (keresgéltem sokat, de sehol semmit nem találok róla). A másik területen nincs szőnyegem, néha-néha feltöröltetném vele, ha átalakítható.

    Húha, ez nagyon hosszúra sikeredett, bocsánat

    Alapjába véve tetszik a kis kóborló!! :)

    Takarít helyettünk, szedi a koszt, funny, modern. Ennyi pénzt megért!

    Viszont a fent említett problémákat, ha át tudnám hidalni, az lenne maga a kánaán, így kompromisszumos a használat főleg, hogy nem teszi bele a koszt a tartályba normál módban és, ha megtelik a tartály, nem áll le.

    Érkezik egy Xiaomi is, arra is kíváncsi leszek.

    Köszönöm, hogy végigolvastátok és a válaszokat/segítségeket is előre köszönöm! :R

    Xiaomi 13 eu dev...

Új hozzászólás Aktív témák