Új hozzászólás Aktív témák

  • stracker06

    aktív tag

    válasz Intruder2k5 #15524 üzenetére

    Szóval: megpróbálom egy kicsit összeszedettebben. :))

    Van egy PC. Ehhez csatlakoztatok egy mobilnetes stick-ket, majd ezt az internetkapcsolatot a windows segítségével megosztom. Ezután a PC LAN csatlakozójába bedugom az UTP kábel egyik felét, a másikat pedig bedugom a routerbe. Azt szeretném, hogy ezen keresztül "menjen"' az internet a routerhez és tudja szórni a jelet WIFI-n keresztül (és persze működjön is :DDD )

    Olvasgattam egy csomót és arra jutottam, hogy mindent jól csináltam, a router beállításaival lehet valami baj. Nyomtam egy reset-et, próbálkoztam DHCP szerver letiltásával, IP címek megadásával, se sehogyan sem volt netem a WIFI-re csatlakozva.

    Azt a tanácsot kaptam, hogy talán menne a dolog akkor, ha a router csak egyszerű Acces point-ként működni. Lehet én vagyok a hülye, de ha jól tudom, akkor egy router-nek ki lehet kapcsolni a router "funkcióját" és meg lehet oldani, hogy csak úgy működjön, mintha egy mezei access point lenne.
    (Az enyémmel is meg lehet ezt csinálni, mert a kollégiumi rendszergazdánk is ezt csinálta vele és úgy használtam egész tanévben.)
    Csak az a problémám, hogy nem tudom mit kell kikapcsolni, beállítani, stb. Ehhez szerettem volna segítséget kérni. (Remélem így már érthetőbb volt. :B )

    SFm™

Új hozzászólás Aktív témák