Új hozzászólás Aktív témák

  • SztiviVander

    őstag

    válasz _Smooth #24788 üzenetére

    akkor szépen sorban:
    - a fix 20Mhz nem "jobb". sok wifi hálózat mellett az auto az ideális megoldás, akkor a router eldönti hogy a 40Mhz-hez szükséges plusz csatorna szabad-e, illetve terhelt-e annyira hogy érdemes-e a kliensnek megengedni egy elvileg gyorsabb, de a sok zaj miatt valójában lehet hogy inkább lassabb kapcsolatot.
    - az only N-nek akkor van értelme ha nincs b/g eszközöd. ha van a hálózatban b/g eszköz akkor azt valószínűleg használni is akarod és akkor azokat ezzel a beállítással kizárod.
    - a sebesség amit ott beálltasz az a maximum, tehát nem azt jelenti hogy a kliensnek ennyivel _kell_ tudnia csatlakozni, hanem max ennyit enged a router.
    - azt írod a tableted N-es, de ha átállítod a max sebességet akkor ledobja a b/g eszközöket, többek közt a tabletet is (mellékesen jegyzem meg szerintem nem a sebesség hanem az N only mód dobja le őket, ami lehet hogy csak a sebesség állításakor érvényesül valójában). viszont ha a tab N-es és ilyenkor mégsem tudsz csatlakozni akkor valószínűleg eddig is G-n csatlakozott (és ezért bufferel egy Hd film, ahoz ez kevés), mert valamiért nem tetszik neki az N-es hálózatod beállítása.
    tipikus hiba amikor N-es hálózatnál WEP vagy WPA kulcsot TKIP titkosítással használnak. ez b/g-re jó, de az N szabvány WPA2+AES -el működik jól (és nem "auto"-ra álíltva sem a kulcs sem a titkosítás). első körben ezt ellenőrizd, aztán nyugodtan állítsd vissza auto-ra a csatorna szélességet és a max sebességet is. a csatorna gondolom egy nem túl zsúfolt 1-11 közöttire van fixen állítva. ha nem akkor ezt is javítsd.
    ha fentiek sem oldják meg a problémát akkor érdemes lenne a kollegád tabletjével, és/vagy egy másik N képes eszközzel (telefon?) kipróbálni a routered. ha azok mennek akkor logikusan a tabletben kell a továbbiakban hibát keresni. egy win tabletes topikban :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák