Új hozzászólás Aktív témák

  • FirstTripla

    tag

    válasz Hacsa0415 #30915 üzenetére

    Én is most ugyanebbe a helyzetben vagyok sajnos az új routerrel. Eddig a Tplink wr1043nd volt az elsődleges routerem *.*.1.1-en és mellé a wr741nd V1 es router (2009-es firmware-rel :D), és tökéletesen működött, hogy wifin keresztül erősítette a jelet, és kábelen is lehetett használni. Sajna tegnap amint elkezdtem volna beállítani az új C9-es mellé ezt, hogy továbbra is tudjam ismerősnek tovább küldeni a netet (elég neki a 15-20mbit/s bőven) sajna nem tudtam belépni a routerbe kábelről, ezért resetelni kellett. Azt kell tudni, hogy kb fél éve már a fő router *.*.0.1 -re változott, viszont tudtommal a 741-es router *.*.1.2-ről nem állítottam utána. Az az érdekes, hogy eddig működött ilyen üzemmódban, valószínűleg saját DHCP-vel mivel már nem volt azonos hálózatban a fő routerrel egy ideje, de most (C9-es *.*.0.1 -en van) és se *.*.1.2 (bár lehet ennek nem is kéne menni-e) se *.*.0.2 címre beállítva a 741-es routert, nem tudja elérni a főt, pedig az alapértelmezett útvonal be volt állítva a *.*.0.1-re és a primary DNS is szintén erre, vagyis az fő routertől akartam kérni az IP-ket.

    Még egy furcsaság, hogy amikor az utóbbi beállítás van, akkor ha a fő routerre belépve wifi-s eszközzel, azt látom a 741-es router kliensei között, viszont a *.*.0.1-et nem éri el, pingetni se tudja, és internetet se kap.

    Ha a 741-es router *.*.1.2-es címen van saját DHCP-vel és nincs a másik router megadva, akkor a fő routerben a wireless->statics -ban látom de csak a MAC címét, bár abból az első érték különbözik 00 helyett 06-ot látok. Nem tudom régen hogy ment de dühítő egy picit. :F :(((

Új hozzászólás Aktív témák