Új hozzászólás Aktív témák

  • Rdy2

    csendes újonc

    Sziasztok!

    A kovetkezo problemaval kapcsolatban szeretnek tanacsot kerni:

    Volt egy eleg regi routerem (TP-Link WRD941ND), amivel utobbi idoben mar csak 9mbit le/fel sebesseget kaptam lan porton 100/100-as digimmel. Ezert lecsereltem egy Asus rt-n18u-ra. Ezzel viszont azzal a problemaval szembesultem, hogy letoltesre 0.3mbit-2mbit-et kapok "stabilan", mig feltoltesre megvan a 100mbit ugyancsak lanon. Kabellel direktben csatlakozva digi hozza a 100/100-at (legalabbis a sajat merojuk szerint, speednettel 60-70/60-70 korulit)

    Probaltam firmware frissitessel, masik utp kabellel, tobbszori ujra inditassal, factory resettel. Ezek egyike se segitett. Ekkor megprobaltam a legkulonfelebb beallitast: wps off, dos prot off, qos on/off, firewall on-off, nat accel on-off, radio on-off, windowsban is firewall on-off, virusirto on-off es egyeb beallitast probaltam, amit csak talaltam, de semmi sem segitett. Kiprobaltam wifi-jet is es ott is hasonlo volt a helyzet. Probaltam telefonnal es ipaddal is, azok is csak 2-3mbitet kaptak letoltesre es 50-60mbitet feltoltesre speedtest.net-tel. Vegig probalgattam az osszes lan-portot, hatha csak vmelyik port a hibas, de az se segitett. Ezutan azt is kiprobaltam, hogy a wan-t egy lan portba dugtam es windowsban direkt csatlakoztam pppoe-vel es azt osztottam vissza es masik lan portrol meg vissza a gepbe, de ezzel is maradt a rossz letoltes.

    Ekkor fogtam visszavittem boltba es kicsereltek egy ugyanilyen tipusra. Ezt osszeallitottam, firmware frissites default beallitasok es szepen jott a 100/100. Jo is volt minden par orat, majd anelkul, hogy barmi beallitast valtoztattam volna, ezzel is ugyanaz a problema allt elo: 0.3-3mbit letoltes, 100mbit feltoltes maradt. Ekkor ugyanazokat vegig probaltam mint az elozo n18u-val, hasonlo eredmennyel. Elokapartam egy laptopot es megneztem azzal, hatha mas ethernet kartyaval jo, de ugyanaz. Kerestem masik utp kabelt is, de azzal sem valtozott semmi. Vartam kis idot, hogy lehuljon a router, hatha vmi tulemelegedett, de az sem segitett

    Kerdesem: szerintetek kifogtam egy hibas szallitmany 2 ugyanolyan rossz tagjat, melyek ugyanugy hibasak? (En nem is hallottam mondjuk meg ilyenrol, hogy letoltes rossz, feltoltes jo, raadasul, hogy a masodik router par oraig meg jo volt). Vagy esetleg a digi-nel lehet vmi? Felhivtam oket is, de tanacstalanok voltak es mivel kabelen meg van a 100/100 igy szerintuk naluk minden rendben. Vigyem vissza ezt a routert is es kerjek mostmar vmi mas markat? (mondjuk egy archer c5-ot). Esetleg van vkinek vmi otlete, hogy mit lehetne meg probalni?

    A segitseget elore is koszonom.

Új hozzászólás Aktív témák