Új hozzászólás Aktív témák

  • Peterhappy

    őstag

    Sziasztok,

    Egy Linksys E1200 (v2.0) routert használunk és az elmúlt hetekben a wifi jelerősség iszonyatosan visszaesett. Pontosabban érdekes módon a laptop egész jól működik, még a másik szobából is (talán annak jobb a beépített csatlakozója), de a mobilok teljesen használhatatlanok wifi mellett, még a router közelében is.
    Először azt hittem, csak az én telefonom rakoncátlankodik, de Feleségemnél sem jobb a helyzet - ahogy a tartalék telefonunknál sem. Ha működik is az internet, csak jelképes sebesség mellett.

    Tudom, hogy nem egy bivalyerős router, de eddig tökéletesen ellátta a napi feladatát, nem voltak ilyen problémáink vele.
    TomatoVersion 1.28 by shibby firmware van a routeren.

    Próbálkoztam router újraindítással is, de nem használt semmit. Azt tudom, hogy a firmware nem mai, de mivel eddig remekül működött, gondolom nem ez a probléma. Elállítani semmit sem állítottam el, évek óta ezekkel a beállításokkal működik.
    Egy gép LAN-ban van rákötve, ott semmi probléma (és nem az vonja el a netet a telefonoktól, mert az akkor is fennáll, ha a gép nem megy).

    Van esetleg elképzelésetek, mivel lehetne új életet lehelni belé? Vagy nem fogom megúszni a cserét?

    Előre is köszönöm a segítséget!

    szerk: Még az jutott eszembe, hogy a lenti lakásból jön fel az internet. Sávszélesség tekintetében jók vagyunk, feljön a maximum, amit a router elbír, szóval nem hinném, hogy ott lenne a gond, de ha igen, lehet esetleg lent olyan probléma, ami miatt a wifi rakoncátlankodik idefent?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák