Új hozzászólás Aktív témák

  • Sati1984

    tag

    válasz mezis #39668 üzenetére

    Elemezve a dolgot rájöttem, hogy a gond nem a Default Gateway eltűnésének tényével van, hanem azzal, ahogyan a Win10 jelöli a tálcán a hálózati kapcsolat(ok) ikonját.

    A Windows XP-ben és a Windows 7-ben első pillantásra jól megkülönböztethető 3 ikonja volt a tálcán annak a három esetnek, hogy :

    - a hálózati kábel nincs bedugva (piros X)
    - ha be van dugva, de nincs internetelérés (sárga felkiáltójel)
    - minden rendben van és van net (a kis képernyők csak úgy magukban)

    A Windows 10-ben az első két esetet első pillantásra nem tudod megkülönböztetni egymástól, mindkettőt ez a hülye földgömb-szerűség jelzi. Mivel tudtam, hogy a hálózati kábel be van dugva, ezért én automatikusan a második esetre asszociáltam, és ehhez képest volt ijesztő, hogy default gateway sincs.

    Természetesen be kellett volna ugrania, hogy akkor a port vagy a kábel nem jó, csak ez 0,4 másodperc alatt megtörtént volna, ha látom a pirox X-nek megfelelő jelet továbbra is a jobb alsó sarokban, miután bedugtam a kábelt... Persze ha nagyon logikusan állok hozzá, akkor megnézem a hálózati és internetbeállításoknál a kis ábrát, hogy mit mutat, de ez két kattintással így is több a kelleténél. Nem értem ezt a logikát, hogy ami a korábbi Windows-okban egy pillantással látható volt, azt minek kellett így elrejteni, igazából ez zavar az egészben.

    Intel Core i5-9600K | 56 GB RAM | RTX 4070 12GB | Oculus Quest 2 | Beat Saber magyar csúcs pár pályán :-)

Új hozzászólás Aktív témák