Új hozzászólás Aktív témák

  • Krystal_s

    addikt

    Kicsit elakadtam. 😐 Hátha valaki valami ötletet tud adni.
    Pár hete írtam itt (is) az új Router Ping csomagvesztés hibákról. Rengeteget teszteltem... több pc-n, kábelen, wifin, több csatornán, MHz-en, 2.4 és 5 GHz-en, a szolgáltatós Routert, egy régebbi saját Routert és az új Routert, azok IP címeire, valamint több netes címre is küldtem pingeket Linuxon, Windowson parancssorból és GPing programmal (64 bytes,100 ms beállítással). Routerek közötti rövid kábelt is cseréltem.
    Végül cserélték az üzletben a Routert.

    Az újat megint tesztelgettem pár napig és jónak tűnt. 2-3 hét után ránéztem és nagyon sok csomagvesztés volt. Mintha meghülyült volna. Netezés közben semmi hibát nem észleltem, az oldalak látszólag jól betöltődtek, Router IP-t pingetve nem volt hiba, csak a netes pingek közben (8.8.8.8, 1.1.1.1, 208.67.222.222, google.com) Pár percig jó volt, aztán hirtelen kb 100 csomagvesztés, szinte minden csomag elveszett pár percig, aztán megint jó lett 1-2 percre és újra hibák.
    Akkor egymás mellett 3 gépen kezdtem tesztelni a korábban leírt módon, kábelen és wifin is. Mindhárom gépen egyszerre dobta el a csomagokat kábelen és wifin is. Végül a tesztek alapján megint az új Router tűnik hibásnak, mert a csomagvesztések közben a Szolgáltatós eszközt is teszteltem és ott nem volt hiba, így Net hiba sem lehetett akkor.
    Új Router Port, vagy szoftveres hibára gyanakszom. Volt pár restart, fw frissítés de nem javult, akkor átkötöttem WAN portból (ami AP-ként üzemel) egyik LAN portba és utána lett "jó". (továbbra is AP-ként)
    Ezek alapján a WAN port tűnik hibásnak, vagy szoftveres hiba lehet, ami pár nap, hét után jön elő és mondjuk áramtalanítás után kis időre megjavul. Utóbbit nem tudom, mert még csak 3 napja van a LAN portra kötve és eddig jó volt.

    Szerintetek elképzelhető, hogy 2 új egyforma eszköznek is pont ugyanaz a hibája? Ráadásul már kijött 2 FW frissítés is, az sem oldotta volna meg? A neten nem láttam 1 negatív panaszt sem erről a cuccról (TP Link) Mercusys MR50G AC1900.

Új hozzászólás Aktív témák