Új hozzászólás Aktív témák

  • Qtya123

    őstag

    Üdv!

    1000/300-as Digi optikai netem van, a Digitől egy Fiberhome készüléket kaptam. Egy TP-Link Archer C6 v4 AC1200 Router látja el a hálózatot (digis cucc ugye bridge módban), amelyre LAN-on van kötve egy NAS, illetve egy asztali PC. A wifin fixen lóg 1 porszívó, 1 légtisztító, 1 párásító és alkalmanként 3 mobiltelefon és egy notebook.

    A NAS-en kb 300 torrent fut, illetve a médiatartalmakat innen kapja az asztali PC és a notebookon is rendszeresen futnak a NAS-ről a videofájlok wifin (később még egy TV is társul ezekhez LAN-on). Elkezdődött egy olyan jelenség, hogy naponta többször is, kb óránként 1-2 alkalommal megakad a net, úgy 10-15 másodpercig nem töltenek be a weboldalak. Majd gondol egyet és jó.
    Azt hittem a digi eszközével van a baj. Felhívtam őket, látták a szakadásokat, csináltak távolról egy frissítést. A szakadások megmaradtak, talán a 10-15 másodperces időtartam csökkent. Javasolták, hogy iktassam ki a routeremet és ha akkor is fennáll a probléma, akkor cserélik a Fiberhome eszközt.
    Rákötöttem a NAS-t és a PC-t a Fiberhome-ra, a wifis eszközök is rajta lógnak és tesztelgettem. Meglepetésemre órák óra nincs szakadás.

    Valami gondja van ezek szerint a TP-Link Archer C6 v4 AC1200 Routernek? Esetleg nem bírja a sok torrentet/egyéb adatforgalmat a NAS-ről? Korábban egy ASUS RT-AX55 routert akartam, esetleg érdemes arra cserélni?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák