Új hozzászólás Aktív témák

  • RootOfOrigin

    csendes tag

    Sziasztok!

    Jelenleg egy furcsa problémával állok szemben. Az elmúlt hónapokban időről időre visszatérő jelenség volt, hogy az internet fél vagy egy percre megszakadt (ezt onnan láttam, hogy játék közben a ping érték felugrott akár 10000 - 15000 ms-ra), majd fél perc után újra használható volt minden. Ez néha naponta többször is előfordult, nagyon kiszámíthatatlanul - volt olyan, hogy hetekig nem történt semmi hibajelenség, utána majdnem minden nap előfordult.

    A Digitől érkezik az internet, viszont az ő általuk adott router (Fiberhome AN5506-02-FG) arra jó csak, hogy a beérkező jelet tovább lehessen adni egy másik routerhez (nem működik a vezeték nélküli kapcsolat, és csak 1 port használható a kettőből). A router feladatát egy ASUS RT-AC51U látja el, ezen keresztül megy a vezetékes és a vezeték nélküli internet. Van még egy Netgear R6260 router is a szobámban, amit vezeték nélküli kapcsolatra használok (ezen keresztül kapcsolódik a telefonom és a Smart TV stickem).
    Amikor először előfordult ez a probléma, akkor megpróbáltam a Netgear routerre kicsrélni az ASUS routert, viszont a Netgear router kezelőpaneljét sehogy sem tudtam elérni, hogy belépjek a Digis PPPoE hálózatra, ugyhogy a csere egyelőre elmaradt, és a Digis router másik portjához sem tudtam csatlakozni, hogy a routert megkerülve, közvetlen vezetékes kapcsolattal az én gépemhez ellenőrizzem, hogy előfordul-e ez a hiba úgy is. Érdeklődtem a Diginél is ez ügyben, de ők mindent rendben látnak távolról.

    Mi lehet a probléma ebben az esetben, illetve hogyan tudnám újra elérni a Netgear router menüjét? Köszönöm a válaszokat előre is!

    Xperia tipo -> Xperia E4 -> Redmi 5 3/32 -> Redmi Note 7 4/64 -> Redmi Note 12 Pro 5G 6/128 /// Pentium E6300 -> Ryzen 5 2400G ///

Új hozzászólás Aktív témák