Aktív témák

  • ( V )

    veterán

    válasz sb #44164 üzenetére

    nem szeretném folytatni ezt a vitát mert kicsit már unom (nem sértésből mondom de tényleg így érzek), viszont korrigálnám az állításodat itt ott ill kifejteném az én végleges álláspontomat:

    én nem mondtam hogy az Apple rossz! sőt! amikor azt ajánlottam hogy vegyetek almát, nem cinizmusból tettem hanem mert úgy vélem, hogy ha a megbízhatóság és az egyszerű kezelhetőség a lényeg akkor tényleg jobban megérné, főleg ha nélkülözhetetlen a munkához / munkaeszköz! az Apple ebből a szempontból kitűnő (megveszed használod és kész). az ár/érték szempontjából viszont borzalmas! megvan viszont az az előnyük az androiddal szemben hogy egyrészt jóval korábban kerültek a piacra és másrészt (és szerintem ez a fontos) csak és kizárólag 1 hardverre kell fejleszteniük a rendszerüket mindenféle másod vagy harmadrészű gyártóval való egyeztetés nélkül! ezzel szemben az android miről szól: google legyártja más cégek közreműködésével a sourece-t amit aztán a többi gyártó a saját készülékére alakít a saját drivereikkel + saját zártforrású sv-jével X féle készülékre. arról nem is beszélve hogy ezen felül időben is nem kis lemaradást kell behoznia az almával szemben. emellett ugye azt sem szabad elfelejteni hogy az android hardvergyártóknak NEM ÉRDEKE hogy egy azon készüléken 2-3 verziónál több rendszer fusson el hiszen akkor ki venné meg ugyanazon készüléknek újracsomagolt x számú változatát (elvégre nem PCkről beszélünk), vagy a 4 magos 2gb-ramos kézi atomerőművet amire "feltétlen szüksége van" egy átlagfelhasználónak, mert a legújabb firm csak azon fog tudni zökkenőmentesen futni (nyilvánvalóan ez hardveres kérdés kizárólag *szarkazmus* ;) ). ez a romlott kapitalista világ már csak ilyen nincs mit ellen tenni. ezt sajnos be kell látnia mindenkinek aki az android mellett dönt (szerintem fog ez javulni)

    de mi a megoldás akkor? a, elkezdjük verni a gyártók asztalát hogy márpedig igenis csináljanak megfelelő firm-et hogy a készülék kapacitásához optimalizált rendszert írjanak hozzá és ne kelljen újabb és újabb 100k-s készülékeket venni hogy élvezhető legyen a készülék b, konkurencia mellett döntünk c, vagy az opensource közönséghez fordulunk és az általuk nyújtott alternatívát részesítjük előnyben számolva azzal hogy nem lesz egy fáklyásmenet (de azért vesszőfutás sem ;) ) és megküzdtünk a kezdeti nehézségekkel bízva abban, hogy egyszer egy olyan stádiumba jut a fejlesztés (ne felejtsük: amihez semmi profitszerzési érdek nem kapcsolódik) hogy élvezetes és kielégítő rendszerrel tudjuk kihasználni választott készülékünk képességeit.

    úgyhogy ezeknek a dolgoknak az ismeretében / tükrében én egyáltalán nem érzem magam sem szemellenzősnek, sem vallási megszállottnak, egyszerűen csak a C verzió mellett döntöttem és azt tapasztalom hogy egyáltalán nem jártam rosszul, sőt élvezem hogy egy ilyen folyamatnak lehetek a részese: szeretem a babrálást / "bindzsizést", szeretem hogy a lehetőségekhez képest azt hozom ki a készülékből amit én szeretnék és nem azt amit a gyártó rám erőltet és felettébb nem megerőltető sem iszonyatosan nagy munka hanem inkább hobby és már már megszállottság (kérdezd csak meg az asszonyt :DDD ). és véleményem szerint ez / ezek a fórumok leginkább erről szólnak, ez a fajta "gyermeki kíváncsisággal" megfűszerezett - nevezzük így: felfedezés, elmélyülés, vagy játék a tökéletességre való törekvésben, hogy hogyan tudnánk kiaknázni a készülék lehetőségeit, hogy Mi, az egyszerű felhasználók mi mindent tudunk rajta megvalósítani a közösség segítségével.

    én megértem hogy mást ezt máshogy látja és inkább negatívan éli meg ezt mint ahogy mi nem, de legyen meg a szabadsága hogy akkor válasszon mást és nekünk ne kelljen ezzel az állásponttal foglalkozni folyton folyvást (ez elsősorban nem neked szól ;) ) ha már segíteni nem tudunk ebben változtatni! és hadd legyen ez a mi játszóterünk és ne a morcos kisfiúé aki csak a homokvárat tapossa el hogy jobb legyen neki (ez sem).

    (ui és bocsi a kisregényért ;) )

    [ Szerkesztve ]

    * Sᴀᴍsᴜɴɢ Gᴀʟᴀxʏ S23 Uʟᴛʀᴀ - Sᴛᴏᴄᴋ Aᴅʀᴏɪᴅ 14 * OɴᴇPʟᴜs 7T Pʀᴏ - ᴄʀDʀᴏɪᴅ 10.4 *

Aktív témák