Új hozzászólás Aktív témák

  • Fürkésző

    tag

    Sziasztok!

    Nem mai a hiba, de állandó. Másfél éve szenvedek vele. Guruk segítségét kérem.

    Szüleim notebookjára a legfrissebb Skype verzió, ami felvarázsolható, a 6.14-es. És ez a legrégibb verzió azok közül, amivel még be lehet jelentkezni. Félő, hogy a következő verzió-szigorítás már letiltja. 2014 tavaszán, amióta a hiba fennáll, alig másfél éves volt a noti, ami főleg böngészésre és skype-olásra volt véve. A régi funkciói a Skype-nak bőven elegek: chat, telefon, videóhívás. Nincs szükség az újításokra, mint pl. csoportos hívás, képernyőmegosztás.

    Bármely 6.14-esnél újabb verzió indítása kékhalált eredményez (eltávolító futtatása is):


    BCCode 3b-ra keresve videokártya-driver hibára gondoltam. Legújabb driver nem segített. Gyártó javaslatára régebbi drivert raktam vissza a gyártó honlapjáról (náluk ez volt a legújabb), eredmény ugyanaz.

    Skype Community-ben keresgélve kiderült, másoknál is előfordul a hiba, de a legtöbb, amit javasoltak, a régebbi, még működő verzió visszatevése.

    Specifikáció:
    Windows 7 Home 64 bit, 4 GB RAM, Intel(R) Celeron(R) CPU B815 @ 1.60GHz

    Szerintem a processzor lehet a ludas (de akkor nem értem a 3b hibakódot). Ugyanakkor a Skype magyar oldalán elérhető követelményeket a specifikáció túlteljesíti. (Az is igaz, a követelményeket évek óta nem frissítették, még Skype 5.0-t ír minimumnak.)

    Van ötletetek, hogyan lehetne erre a gépre a Skype újabb változatát működőképesen felvarázsolni?

    Muszájna meggyújtani a tüzet. / Tilosna meggyújtani a tüzet. Ugye, milyen idegenül hangzik? Ne erőszakoljuk meg szép magyar nyelvünket! Használjuk a régóta bevált "NEM LENNE SZABAD", "NEM LETT VOLNA SZABAD" fordulatot!

Új hozzászólás Aktív témák