Új hozzászólás Aktív témák

  • Clemi

    veterán

    Mindenkinek válaszolok:

    A jelenség TV adásnál, hálózatról lejátszásnál, és külső forrásból, jelen esetben nálam egy Dune média lejátszónál ugyanúgy jelentkezik, úgyhogy a külső forrás bezavarását szerintem kizárhatjuk, főleg mert ugyanazt a filmet néztem a TV saját lejátszójával és a Dune-vel is és az eredmény teljesen ugyanaz.

    A kép beállításoknál minden gyári beállításon van, még nem piszkáltam el, akkor ellenőriztem, hogy ez az új TV mit produkál. De ismétlem csak bizonyos színvilágú sötétebb jeleneteknél jön elő, de akkor elég durván néha. Pont szemből nézve úgy látszik, hogy az egész arcbőr okkersárga-zöldes szinezetet kap ott, ahol ráesik valami külső meleg fényű fényforrás fénye, mint például a Trónok harca esti belső jeleneteinél, vagy a Modecai-ban amelyik képet linkeltem a 46-47' környékén.

    A jelenet választás lévén filmekről szó Mozi1 és Mozi2. Mindkettőnél jelentkezik, de Mozi2 módban jobban látszik.

    Itt van két kép. Az egyik Mozi1 a másik Mozi2. Gondolom egyértelmű, hogy mire gondolok, és ez a jelenet, hogy más is megnézhesse, a Trónok harca S05 harmadik rész elején 7 perc körül van, mikor a fiatal király nászéjszakája van, a szög ahonnan nézem pedig a képből kiderül.

    Ha a fehéregyensúly résznél a zöldeket elpiszkálom és leveszem a szín telítettséget 40-re, akkor javul valamit a helyzet, de a foltosodás nem szűnik meg teljesen.

    A helyzet az, hogy nem kavarni akarok, csak tisztázni, hogy ez ilyen és kész, mert akkor beállításokkal megpróbálom eltüntetni, vagy tényleg kifogtam két egyformán hibásat mert akkor megint jelzem a szerviz felé.
    Egyébként a szerviz felé csak írtam egy levelet mellékeltem a képeket a jelenségről amit nektek is mutattam és szó nélkül kaptam az új TV-t. Ezek szerint vagy a jelenség ismert a Sony-nál, vagy csak a szerelő annyit jelzett, hogy kijelző panelhiba és a Sony nem kérdezősködött tovább.

Új hozzászólás Aktív témák