Új hozzászólás Aktív témák

  • agabe

    addikt

    válasz Joshi #21927 üzenetére

    Van szemuvegem :DDD
    Nem 4K tv-n nezett Full HD es 4K anyagot kell osszehasonlitani.
    Full HD tv es ugyanakkora 4K tv kepet egymas mellett ugyanolyan tavolsagbol (mondjuk 3 meter mert az mar sok 55-65"-hoz is) nezve 4K demo anyaggal es Full HD tv-n is jobban fog kinezni (minden szempontbol, mivel a demo anyagok ugy vannak osszerakva) meg nem lesz elesebb a 4K tv. Csinalj vaktesztet meglepodsz ;)
    Nem aruhazban szoktam hasonlitgani ;)
    Filmezeshez inkabb proji (ahoz meginkabb kell a sotet sot ott ugye az sem mindegy a helysegben milyen jo fenyelnyelok a falak, plafon...butorok, plusz jo akusztika sem evidensen adott a vaszon minosegerol ne is beszeljunk, mert pl. egy lepedore is lehet vetiteni, csak minek ), abbol is sony-t hasznalok, de nem 4K-t pedig igencsak 120" folott vetitek aminel mar kb 4 meterrol is lenne ertelme, de nem fogok demokat nezegetni meg par evig :D
    Probaltam rendes korulmenyek kozott 4K projit, es 4K tv-t ... baromi jol neztek ki a demok csak tv-hez is olyan kozel kell ulni aranyaiban mint a proji vetitett kepehez ami egy 60" koruli tv-nel is brutal kozeli...vagy nem kell, de akkor meg ugyanannyit latni mintha FHD-t neznenk.

    Jo a nagyobb szinter is amit mas emlitett, de hol a forras hozza ? Osszessegeben 5even belul semmi hatranyat nem latom egy Full HD 755C-nek egy barmilyen 4K-s tvhez kepest.
    Valoszinuleg 5 ev mulva lesznek filmek, es talan netflix, meg egyeb netes adasok 4K-ban es nagyobb szinterrel (itthoni tv adasoktol sokat nem remelek akkorra sem) es a majdani valasztekban mar biztos lesznek olyan keszulekek amik mindenben sokkal jobbak, de a felbontas miatt akkor sem vennek 4K-t 100" alatt, csak sajna nem lehet mar mast kapni :(

    Ja es a mozgokep sorfelbontasban mire kepesek a maiak ? Ezt nem tudom, de tuti nem 2160 sorra (talan a fele sincs meg), ami pluszban az iranyba mutat, hogy ha eleg kozelrol is nezzuk a megjelenitot meg akkor sem fog semmi latszani a dupla felbontasbol hacsak nem sok statikus reszt tartalmaz az adott film / demo.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák