Új hozzászólás Aktív témák

  • stewe780

    őstag

    válasz krx21 #29136 üzenetére

    Nem sok. Igazából azt sem tudom mit jelent ez a tisztaság, és miért sötétedik tőle. :F

    Nekem a pen drivera felvett tv műsorok visszajátszásával volt problémám, konkrétan, hogy mindig akadt. A fentiekkel nem teszi. Csak megosztottam az összes lehetséges értéket. Ez nem azt jelenti, hogy 4-esen kell nézni, hanem, hogy azon nem akad. Például ha egyel feljebb rakom (max-ra), akkor ismét akad. A miérteket persze ismét nem tudom. :F

    MKV esetében is a gyors mozgások folyamatosabb visszaadását keresem, nekem valahogy kevés a ~24fps. A tv jó, csak a szemem is. Talán a 100Hz miatt zavar jobban a darabosság, lehet, hogy mondjuk egy 50Hz-es panel jobban mossa a mozgást. Viszont amit az élő tv-ben produkál az F1 alatt az nekem egyértelműen kell (ott valami brutál folyamatos a képe) és nem fogok 50Hz-es panelra butítani a filmek miatt, hanem inkább megpróbálom ugyanazt egy hollywoodi produkció alatt is elérni, de eddig még nem sikerült. Lejátszásnál a saját lejátszójával játszom le pen drive-ról, de próbáltam notival hdmi-n keresztül, ott is akadozik. De ez nem olyan akadás, amit mondjuk egy lassú pc-n történő lejátszás ad, vagy hibás kodek, hanem a gyors mozgásoknál szerintem egyszerűen látom a 24fps-t, és amit tud az élő tv műsor alatt a készülék (nem tudom mit csinál ott, de nagyon folyamatos a kép) azt mondjuk az mkv alatt nem teszi.
    Tehát ha bármilyen más eszközön játszom le a filmet, ott is látom azt a bizonyos akadást, ami szerintem nem is akadás, hanem maga a 24fps, csak más eszközeim kellően lassú megjelenítővel rendelkeznek ahhoz, hogy ne lássam a 24fps-t, ennél a gyors panelnél meg nemhogy látom, egyenesen zavaró. Az élő tv műsoron meg rátesz valamit, amitől totál folyamatos a forma1 is, az mkv-nál meg nem teszi ugyanezt. De gondolom az élő tv műsor sem nagyobb 24fps-nél, tehát a tv készülék csinálja folyamatossá a motionflow-meg mittudomén milyen effektjeivel. Nekem úgy tűnik mkv alatt ugyanerre jelenleg nálam nem hajlandó.

    Ahogy a felvett műsor visszajátszásánál, az mkv-nál is talán megtalálom azt a módot, amitől olyan folyamatos lesz mint a tv műsor, de eddig még nem leltem rá. Szóval remélem ez csak beállítás kérdése.

    [ Szerkesztve ]

    A bug addig bug amíg nem dokumentálják, onnantól feature.

Új hozzászólás Aktív témák