Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz hunaqua #36773 üzenetére

    No offense, de a megállapításod helyes, csak az abból való következtetés (ahogyan látom) nem.

    Ugyanis nyilván arra számítottál, hogy a "Black Friday" alkalmából a korábbiakhoz képest sokkal olcsóbbak lesznek a készülékek... nagy általánosságban.

    Viszont a tévé jelenleg éppen abba a termékkategóriába tartozik, amelyre egész évben, szinte minden héten, minden egyéb "marketingfogástól függetlenül" különféle mértékű akciók vannak.

    A Panasonic pedig éppen az a gyártó, amelynek a televízióira éves viszonylatban a legritkább esetben van akció.

    És a múlt héten, majd pedig pár héttel korábban 20%-os kedvezményes ára volt a Media Markt-ban a Panasonic televízióknak.

    A kérdés tehát, hogy ki mit várt a "Black Friday"-tól? Ha valaki a tévékre 16-20%-nál nagyobb kedvezményt, annak nagy általánosságban nyilván csalódnia kellett. Azért "nagy általánosságban", mert pár készüléket valóban ennél jobban leáraztak. Viszont a legtöbbre vagy éppen akkora akciók vannak, mint bármelyik hétvégén, vagy "kuponos" időszakban, vagy egyáltalán nem árazták le most.

    Ha valaki "egyszer az évben" megtapasztalható rendkívüli akciókat több termékre, annak nem kellett csalódnia, mert egy rakás olyan árucikk van, amire tényleg csak most 40. de akár 60%-os kedvezményt adtak, illetve adnak. (De például én is tudtam venni pár rég óta áhított BD filmet, mert azokra viszont 20%-os kedvezmény megint csak viszonylag ritkán van egy évben. Talán 3-4 alkalom maximum, ha adódik.)

    Aztán persze van olyan termékcsoport (pl. háztartási kisgépek), amelyekre éppen akkora kedvezmények vannak, mint a múlt heti "Joy napok "akcióban. (Egyébként 20%, ami nem kevés. Ne tessék feledni, hogy - főleg drágább termékek esetében - az bitang nagy kedvezmény ám!)

    Summa summarum: a televíziók ára nagyon nagy általánosságban évről-évre ugyanazt az ívet írja le, ez már kijelenthető.

    Ahogyan fentebb is írtam, a Panasonic pedig ebben a történetben egy külön fogalom.

    Így aztán - és ez általánosságban is igaz - televíziót úgy érdemes vásárolni, hogy ha már utánajártál, melyik modell a szimpatikus, és kinézed, akkor az általad kiszemelt üzletben, ha mindenkori akciós árat látsz, pláne nagy kedvezménnyel, akkor vedd meg! Nem szabad Black Friday-ra várni.

    Ha viszont lecsúsztál a legutóbbi akcióról (ami éppen a múlt heti "Joy napok volt", vagy a pár héttel ezelőtti hét végi akció), akkor már várjál decemberig!

    Nagyon nagy esélye van annak, hogy a Panasonic tévék következő leárazása akkor fog bekövetkezni, valamelyik karácsony előtti hétvégén. (Azt követően pedig legközelebb kb. tavasszal. Ez is szinte borítékolható.)

    Ennek függvényében érdemes tervezned (ha jól tudom az EX780-nal), de elkeseredned semmiképpen nem szabad! ;)

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák