Új hozzászólás Aktív témák

  • szzoo

    tag

    válasz normen82 #37277 üzenetére

    Szia!
    Nekem KD-65XD8577 van, így nem írok beállítást. Élénkebb színeket magas fényerőn kapsz, ami kizárja a legmélyebb feketét.

    Annyit ajánlanék, hogy állítsd be a neked tetsző "vivid" képbeállítást. Ez jóval magasabb fényerőn lesz a kalibráltan ajánlott (mondjuk ~20 körüli) értéktől. És vegyél egy egyszerű tv háttérvilágítást (~5000Ft), vagy ne teljes sötétben filmezz.

    Nem tudom mennyire ajánlott itt a topikban, én minden LED (főleg IPS) tvhez csomagolnék tv háttérvilágítást. Becsapja a szemet és mélyebbnek érződnek a feketék. Ha magas fényerőn villódzó képet nézel kellemesebb is a szemnek.

    Nézd meg ezt a videót: https://goo.gl/T1WgVd
    Kamerát direkt magasabb ISO-ra állítottam, hogy az elején úgy látszódjon a tv feketéje, mint a valóságban. A TV végig max fényerőn van, frame dimming nélkül, felétől HDR-ben. Az kamera persze nem adja vissza jól, de a képernyő alap derengése szinte láthatatlanná válik, mert a szem alkalmazkodik. Ha érdekel ilyen tv háttérvilágítás, akkor reggel írok valami értékelést a típusról amit használok.

    (#37281) Deav
    Tapasztalatom szerint, ha elégedetlen vagy akkor kicserélik a tv-t. Olyan "szubjektív" okból is, hogy nem vagy megelégedve mondjuk a képminőséggel (felhősödés). Mondani fogják, hogy nem biztos hogy jobb lesz az új (tényleg így van). Hozzák az új tv-t pár hét múlva, a régit leemelik a talpról és rárakják az újra. Ilyenkor a régit mindenképp viszik, akkor is ha rosszabb az új. Újabb körben a második cseréjét is kérheted, de akkor már csak pénzvisszafizetés van. Nálam erre már nem volt szükség. Én a szervizzel nagyon elégedett vagyok.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák