Új hozzászólás Aktív témák

  • vlevi

    nagyúr

    válasz leslien #39821 üzenetére

    TROLL ON :
    Nem tudom, kinek milyen TV-je volt előtte (Junoszty?), de én valahogy nem vettem még észre olyan oltárinagy döbbenetes képminőség változást az előző (2010-es Samu LE40C650) TV-mhez képest.
    TROLL OFF

    Oké, a HDR demó anyagok tényleg jól néznek ki, olyat valóban nagyon nehéz lett volna kicsikarni az előzőből, de az a TV is VA paneles volt, (ha jól mléxem S-PVA), azon pl. valahogy nem volt ennyire feltűnő a színek fakulása oldalról. Tudom, ha zavar, miért nem vettem IPS-t :D Annyira azért nem zavar, hogy csak emiatt siránkozzak.

    A HDR gyakorlati alkalmazása inkább az, amire még várni kell, illetve a való életben azért mégsem akkora hű meg há.
    A 4K filmek jó része csak felskálzott 4K, pl. a múltkor láttam egy új filmből egy részletet, 2160p HEVC, HDR, minden, amit akarsz, de utánaolvasva, még most 2017-ben is, hiába vették fel 35mm filmre, illetve 4k kamerával, a CGI, és az utómunkák egy részénél nem 4K-ban dolgoztak. Ráadásul az egészet tönkrevágják (szerintem) azzal, hogy ráhúznak az egészre egy mesterséges zajt (film grain), amitől pont a 4K legapróbb részletei vesznek el. Vagy ezzel akarják eltüntetni, hogy nincs is igazi részlet?
    A HDR pedig a valóságban csak ritkák jön ki. A filmek nincsenek tele olyan nagy dinamikájú képtartalommal, hogy rendszeresen mellbevágna a kép. Abszolút HDR ellenes film pl. a szárnyas fejvadász, és a folytatása is, a film túlnyomó része homályban, ködben, esőben játszódik, kb feketefehér filmre is forgathatták volna, akkor sem maradunk le semmiről :D Természetfilmeknél igen, pl. a Planet Earth II-ből láttam pár részletet, az tényleg oda...
    Valahogy olyan ez, mint a 3D, demóanyagon nagyon jól mutat, valóságban riktábban találkozni vele. De ez nem fogja a technológia halálát jelenti, úgy, mint a 3D-nél, mert ehhez pl. nem kell HDR szemüveg.

    És persze ez itt OFF, mert erről nem a Sony tehet, mindegyik TV-n ugyanígy nézett volna ki az a nemtudommennyi film, filmrészlet, amit eddig láttam.

Új hozzászólás Aktív témák