Új hozzászólás Aktív témák

  • peterk

    senior tag

    válasz vlevi #42100 üzenetére

    Engem cseppet sem érdekel, hogy androidos, vagy webos, vagy milyen platform, engem csak az érdekel, hogy mit kapok, ha megnyomom a távirányítót, és milyen kényelmes használni. :)

    Nekem eddig az android nagyon bejött. Hozzáteszem, hogy egy 10 éves 55"-ös Samsung B750-ről váltottam, okos TV-s tapasztalatom eddig nem volt. Így pl. sebességben, kényelmi szempontból csak az androidot tudom megítélni, összehasonlításban nem. De nem is nagyon érdekel, ha ez tudja, amit akarok.

    Az az érdekes, hogy én alapvetően mindig is idegenkedtem az android platformtól, a korai negatív tapasztalatok miatt (még az android 2-3-4 verziók idejéről). Úgyhogy pl. telefonom sosem, tabletem is csak kb. két hónapig volt androidos, aztán attól is megszabadultam. Nem bírtam a lassúságát, belassulását. Úgyhogy iphone, ipad, surface, windows phone, minden átment már a kezeim között, csak android nem ... egészen kb. 1 évvel ezelőttig, amikor a tönkrement windows phone-om helyett választani kellett, és az új iphone-t drágálltam. Egy galaxy A3-at vettem és kellemes meglepetés volt, ez adta vissza a bizalmat csak az androidban számomra.

    Namost, ezek után engem is meglep, de ahogy írtam már, nekem a Sony TV-n bejön az android. Azt ugyan én is érzem, hogy lassú, de 1-2 nap alatt megszoktam. Nem mondom, hogy nem lenne jobb ha gyorsabb lenne - dehogynem -, de a TV előnyei bőven kompenzálják ezt a hátrányt. Nálam az abszolút nyerő pont a chromecast. Eddig nem használtam ilyesmit TV-n, és nem is tudtam, hogy mit hagyok ki. Valami elképesztően kényelmes, hogy telóról, PC-ről, tabletről, bárhonnan átdobhatok a TV-re egy streamet, böngésző ablakot, stb. Én sok sportot nézek streamelve, és amire nincs előfizetésem (mindenre képtelenség előfizetni), azt webes streamben néztem eddig. Tenisztől baseballon át nascar-ig, kamionversenyig, mikor éppen mi megy élőben és érdekel, csak keresek egy streamet a böngészővel PC-n, megnyitom, és átdobom a TV-re, és lehet full screenben, kényelmesen fotelből nézni. Manapság már a streamek is általában minimum 720p, de inkább jobb minőségűek, úgyhogy a minőség is teljesen jó. És Netflixx előfizető is lett belőlem, mióta van okostévém. Plusz az utóbbi 1 évben eléggé rászoktunk a youtube-ra (tudom, jó későn, de én informatikus vagyok, a munkám miatt folyton számítógép mellett ülök és a neten csüngök, úgyhogy fb-tól twitteren át a többi social media dolgot utálom, mert munkaidőben zavar, munkaidőn kívül meg nem akarok már gép mellett ülni :) ). Lényeg a lényeg, hogy viszont a youtube az bejött az életünkbe, rengeteg csatorna, téma, ami korábban rádió, podcast, írott fórum, szakmai oldal formájában jelent meg, az manapság a youtube-on is elérhető, nézhető, hallgatható formában.

    Úgyhogy az okostévé funkciók (és a chromecast, ez utóbbi nem tudom mennyire elérhető más TV platformokra) az, ami miatt nekem bejön az android. Lehet, hogy más is bejönne, ha ugyanezt tudná. Viszont az androidnál látok egy olyan előnyt, ami a többi platformon ahogy hallom, gond szokott lenni: a népszerűbb alkalmazások egy idő után a régebbi modelleken megszűnnek frissülni, és egy idő után nem működnek (youtube, fb, böngésző, stb.). Ez a veszély androidon nem fenyeget, amíg a TV működni fog, addig youtube, stb. is lesz rajta.

    [ Szerkesztve ]

    Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!

Új hozzászólás Aktív témák