Új hozzászólás Aktív témák

  • DummyBoy

    senior tag

    Sziasztok!

    TV vásárlás előtt állok, és nemteljesen műszaki analfabétaként elkövetem azt a szarvashibát, amit mindig, elkezdtem szakmai fórumokat olvasgatni ...

    Ha az lennék, akkor most boldogan vigyorognék a 60-70 ropis Technika TV-m előtt ülve, nem pedig a netet túrnám kétségbeesett döntésképtelenségben. :)

    Bár osztom egyik kollégám véleményét, miszerint a TV olyan mint a (Elnézést kérek, ha ez valakinek sértő ... ) női mell, nincs olyan, hogy "túl nagy", de a bútorzat a nappaliban, valamint a távolság kellőképpen behatárolja a lehetőségeimet, és mivel a 42"-os Sony-k még cipőkanállal épp beférnek, ezért itt kezdtem el nézelődni.

    A Sony topik adott volt, ugyanis nem hiszek a márkahűségben, viszont nálam addig megy a TV, amíg át nem vált a kép az xboxra ... és így a TV keresgélésem eredménye az lett, hogy ha 80% játékra - maradék meg akármi is lehet - megfelelő TV-t szeretnék, akkor SONY.

    (A projektorvászont valószínűleg megvétózná a családi tanács, a plazmáról pedig 2 okból is letettem, hiszen 1: nem fér el :), 2: előszeretettel felejtem ott a játékokat a TV-n fél-1 órákra, ha kutyaséta vagy fürdés van ...)

    Először a W805-öt néztem (Kollégám nem régen vette, hasonló célból, és dícséri), majd a W705-öt, végül persze a W828-at.

    A 3D nem létszükséglet, ezért fordultam a 705 felé, de a kisördög azért motoszkál, így vissza a 805-höz, de az ugye "csak" 50Hz, így néztem ki végül a 828-ast.

    Xbox One-hoz lenne a TV főképp, oda nem kell 100Hz, 705-ről jókat olvasgattam mindenhol. Viszont arról nem sok mindent találtam (párszáz hszt visszaolvasva + guglizgatva kicsit sem ...) hogy a 3D-n kívül van-e valami érdemi különbség a 705 és a 805-828 között. Erről tud valaki infóval szolgálni?

    Valamint ha NINCS, de valami okból mégis a 8-as széria mellet döntenék, érdemesebb-e a 828-ast megvenni a magasabb frekvencia miatt? (Gondolom a 828 3D-ben szebb képet ad mint a 805, BK-nál meg mindegy, hogy valós 50 vagy 100Hz ... vagy tévedek?)

    Előre is köszönöm!

    TL;DR:

    80% játékra (XBOX One), maradék meg bármi lehet témára nézegetem a 42"-os W705, W805, W828 tv-ket, és nem tudok dönteni. 3D nem létfontosságú, de nem is zárkózom el tőle :) Tudnátok tanácsot adni? Előre is köszi!

    [ Szerkesztve ]

    Life is shor...

Új hozzászólás Aktív témák