Új hozzászólás Aktív témák

  • ket_kerek

    csendes tag

    válasz Joshi #48041 üzenetére

    Köszi.
    Végül megvettem a Sony KD55XG8505B -t. Nyilván a XG95 sokkal jobb lett volna, de annál meg egy OLDED még jobb. Végül is itt húztam meg a határt, ezzel most elégedett vagyok.
    Teljesen fekete nagyon nincs, ezt el kell fogadni ezen az árszinten, a széles betekintési szögért cserébe. Az 55"ös méret minimalista kerettel viszont nagy előrelépés a 10 éve 26"os TVnkhez képest, és egyébként is a fekete részeket leszámítva szerintem szép képe van, nem az a gagyi kategória. (még éppen csak kipróbáltam )
    Nem akartam kicsit olcsóbban régebbi TVt venni, mert első körben még magában használjuk a TVt, internet csatlakozás van csak, HBO Go, és majd Netflix lesz. (és Youtube persze), az Android TV appokon keresztül.
    Az idei Sonykban, és főleg az X85 és attól felfelé pedig már végre normálisabb HW van az androidhoz, még a 2018as modellek gyengébbek voltak.
    A hang se olyan rossz, de ahogy sejtettem a mélyek igencsak minimálisan vannak jelen.
    Mivel eredetileg a KD-43XG8096-t néztem ki, annak a leírásában felfedeztem, hogy a fejhallgató kimenetre lehet mélynyomót csatlakoztatni, és tud párhuzamosan a TV saját hangszóróival együtt működni.
    Na ezt sajnos az XG85 már nem tudja, nincs is jelölve ott mélynyomó kimenet, és le is írták, hogy a fejhallgató mellett nem szól a TV hangszórója. Érthetetlen ez, ha az XG80 tudja, az XG85 miért nem?
    (pedig kinéztem itt az aprón 14'000-ért egy egész jó yamaha subot, annyit simán megérne a hang feljavítása)
    Most gondban vagyok, mert egy olcsó soundbart nem éreznék érdemi előrelépésnek a beépített hangszórókhoz képest, drágára meg nem szívesen költenék.
    Lehet majd írok a Sonynak -bár rajtam ez már aligha segít- az igazi az lenne, ha pl. a Sony HTS-350 wireless sub-ját önállóan is árulnák, a TVket meg felokosítanák, hogy direktben ráküldje a mélyhangokat, a többi meg maradna a beépített hangszórókon.

    Tudom, hogy ez nem hifi topic, de ha valakinek van más ötlete, vagy tapasztalata, hogy egy hasonló Sony TVhez (ideálisan egy acoustic multi audio-s verzió) képest mit tud egy 50-70'000 Ft-os hangprojektor? pl a Sony HTS-350?
    Van itt az aprón egy Sony HT-CT80 25'000ért de az még nem HDMIs, tehát külön kell vezérelni, meg el is kell érte menni, és gyengébb is mint aHTS-350, ami most 60e az eMagon, házhozszállítással, újonnan garanciálisan.

Új hozzászólás Aktív témák