Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz BigfootZ750 #53700 üzenetére

    Alapvetően mindig a nagyobb képátlót érdemes preferálni akkor, ha a két tévé képi élményben számodra kb. ugyanazt nyújtja. Ez a legfontosabb.

    Mert ha a gyakorlatban, az általad fogyasztott tartalmakkal nem látsz akkora különbséget a képminőségben a kettő között, mint amit a technikai paramétereik predesztinálnának, akkor nem is kérdés, hogy a 75XG8096 a jó választás.

    Színvilágban az is egy remek tévé, hiszen Triluminos panelt kapott. A kérdés az, hogy mennyire vagy érzékeny a mozgásmegjelenítés hibáira. A 60 Hz-es panel BD film tartalommal soha nem fog neked judder-mentes megjelenítést produkálni.

    Viszont többek kiválóan elvannak a 60 Hz-es televíziókkal, anélkül, hogy bármi számukra zavarót találnának a készülék mozgásmegjelenítésében.

    Ha jól emlékszem 1-2 hónapja BBéci fórumtársunk írta, hogy az egyik ismerőse ilyen tévét (75 colos, 8-as szériás SONY) vett, és nagyon elégedett vele.

    Hogy FALD, vagy nem FALD... ez sem annyira egyértelmű. Egy jó, zónás háttérvilágítás nagyon sokat dob a kontraszton, cserébe típusfüggő módon kisebb-nagyobb mértékben "blooming", vagy "glória" jelenség tapasztalható.

    Az XG8-as viszont Direkt LED háttérvilágítást kapott. Erről is beszélgettünk itt a többiekkel nemrég. Hogy ha nem FALD a háttérvilágítás, akkor az LCD-k jellemzően jobban járnak az Edge LED megvalósítással.

    Nagy általánosságban kevésbé jellemző a bevilágítási, fényszivárgási probléma. Ahol fekete tartalmat kell látnod, az egyenletesebb az ilyen tévén.

    Ám ez sem "aranyszabály"; hiszen minden attól függ, hogy mennyire vagy szerencsés a "panel lottón". Ha homogén, jól illesztett panellel szerelt készüléket fogsz ki, akkor az XG8 is tökéletes lehet.

    Én azt javaslom, hogy ha és amennyiben még mész be a Media Markt-ba, akkor vigyél magaddal USB kulcson saját teszttartalmat, amelynek része egy feketeszintet, kontrasztot "mérő" film, és/vagy kép, valami olyan filmtartalom, ami oldalra "svenkelő" gyors mozgást tartalmaz (egy rakás Full HD demo is ilyen az ismert TV gyártók palettájáról, vagy akciófilmek trailer-ei), azzal már kapsz egy hozzávetőleges képet arról, mire számíthatsz.

    Még a díszkivilágítás közepette is. A tesztelést úgy végezd, hogy a tévéken a képbeállítást "Normal" módba kapcsolod (és kilépsz az "Áruházi bemutató") módból.

    Ha szükséges, kérj segítséget az ottani eladóktól. Ők is a különféle gyártók demo filmjeit használják; kérd meg, hogy a két egymás mellett lévő tévére (ha jól értem, ez a helyzet), ugyanazt a tartalmat nyomják ki.

    És ne feledd, hogy teljesen mindegy mi melyik tévét ajánljuk... az is mindegy, amit az eladó ajánl... Te fogod használni, tehát a lényeg, hogy Te legyél elégedett a vásárlásoddal! ;)

    [ Szerkesztve ]

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák