Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz kolosszus87 #55885 üzenetére

    "csak sima edge led, annál nincs ilyenm, helyette felhősödik, bevilágít, nincs kontrasztja, stb, stb"

    Én nagyon tisztelek mindenkit, akit jó szándék vezérel, és segíteni próbál másoknak, de az égre kérlek, ne terjessz ilyen fals információkat! :(

    A "felhősödés", vagy "fényszivárgás" nem a háttérvilágítás technológiájától függ, hanem a "panelszendvics" rétegeitől, típusától, és összeszerelési módjától, valamint annak minőségétől.

    Ráadásul ha "Local Dimming"-et nem használunk egy "Direct LED" tévén, vagy amennyiben ilyen opcióval nem is rendelkezik, akkor annak esetében - a sokkal több LED miatt - még nagyobb is az esélye a bevilágítási problémáknak, mint egy "Edge LED" tévé esetén.

    A "panell lottó" mindig lutri bizonyos mértékben minden tévénél, de a fentiek miatt összességében az "Edge LED" képes jobb fekete szintet produkálni.

    És mindkettőre igaz, hogy vannak, voltak olyan szériák, amelyek olyan panelt kaptak, hogy a felhasználók elenyésző része számolt be fényszivárgási problémákról.

    A Pana EX780 például tipikusan ilyen tévé. Én magam 4 különböző példányt teszteltem, (58, 65 és 75 colos méretben), és mindegyik kifogástalan, bevilágítástól mentes képet adott.

    A SONY elmúlt években gyártott (E széria és előtte) több típusára is jellemző volt ez. Nagy általánosságban kifogástalan, bevilágítástól mentes képet adtak.

    Egyébként pedig a SONY "XH90" tényleg jó kis tévé, de érdemes megjegyezni, hogy a Pana EX780 natív kontrasztja jelentősen nagyobb. Nagyon jó kis tévé. Az elmúlt évtized egyik legjobb LCD tévéje. Én modflow helyében el sem adnám.

    (Az én SONY 55W809c tévémnek pedig közel 6.000:1 a natív kontrasztja. Pedig az is "Edge lit" technológiával szerelt készülék...)

    Bár csak a SONY és a Panasonic még mindig ilyen színvonalú LCD-ket dobna a piacra a közép- és felső-közép kategóriában!

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák