Új hozzászólás Aktív témák

  • Vhiktor

    veterán

    Még anno ígértem, hogy írok pár tv-t amit ajánlani merek, szigorúan csak képminőséget vizsgálva, számomra az az egyetlen lényegi jellemzője a tv-nek.

    Samsung Q60T, remek natív kontraszt arány (6.000:1), nincs blooming mivel nincs local dimming sem, kedvező ár, közepes HDR fényerő, jó kalibrálhatóság.

    Samsung QN95A: brutális HDR fényerő 1200-1300 nit max fényerő kalibráltan, remek kalibrálhatóság, blooming erősen látható hdr esetében. Local dimming nem kikapcsolható (felhasználói menuből), Game mód és Pc mód nem az igazi, ott van még fejlődési lehetőség.

    Samusng Q90T: ugyanaz vonatkozik rá mi a Q95-re. 1.300 nit max fényerő, kalibráltan. Blooming nagyon látható, de az árazás miatt jobban megéri.

    Samsung szervíz tapasztalatok alapján nagyon nem együttműködő, szinte esélytelen a csere amíg add a tv képet....

    Bármelyik LG Oled 2019-től felfele, pénztárca függően, gamereknek kb a legjobb a választás. Panel lottó. Fekete közeli tartalmaknál zajosodás.

    Sony A90J: remek kalibrálhatóság, remek kép, Oledhez képest brutális HDR fényerő 750-800- nit körül..

    Sony A8: remek kép, max fényerő: 580 nit körül.

    Sony H950: remek kalibrálhatóság, local dimming beállítástól függően nagyon látható blooming (főleg HDR esetében), bár ez mindegyik tv-re igaz, nem csak a Sonykra.

    Panasonic GZ950, ugyanaz vonatkozik rá mint a Sony A90J-re. Kalibrálás után tű pontos kép.

    Sony és Panasonic: megbízhatóbb a panel mint az LG tv-kben, kevesebb pixel hiba, dse, sávosodás sokkal homogénabb kép, kisebb a panel lottó esélye mint Lg-k esetében, stb.

    Folytatás még következik. :R

    [ Szerkesztve ]

    ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

Új hozzászólás Aktív témák