Új hozzászólás Aktív témák

  • junior19

    senior tag

    válasz bzoley #64011 üzenetére

    Az nem derült ki, hogy a tévé saját lejátszójával nézed a mintákat, vagy külső lejátszót használsz. Ha a 66-os nem látszik már, s ha felemeled a fekete szintet, s alatta csak szürkül, de nem látszik az oszlop, akkor sajnos sok mindent nem tudsz csinálni. S ezt kalibrálással sem lehet kiigazítani.
    Vagy külső lejátszót használni, amely helyesen jeleníti meg a tartalmat. Zidoo és Sony láncban én is belefutottam most ilyenbe, hogy vágja a fekete tartalmat és a fehéret is egy kicsit. A zidoo és LG Oled esetén pedig tökéletes, nincs vágás.
    A gamma csak a terület sötétebbé vagy világosabbá történő megjelenítést szabályozza, annak nem szabad a fekete vágási szintre hatással lennie.
    A kontrasztot pedig csak csökkenteni lehetne HDR esetén, mert gondolom max-on van, de ha csökkented, akkor még több sötét részletet veszthetsz.
    A fekete szint emelése lenne a helyes megoldás, ahogy csináltad is, csak mivel az nem teszi láthatóvá a 66-os oszlopot, csak emeli a fekete szint értékét, így a helyes beállítás, az, amikor az egyébként első látható oszlop látható lesz. Ez nálad a 68-as. Ez egy kis fekete vágást okozz, s kissé sötétebb is lesz a kép.

    codec project

Új hozzászólás Aktív témák