Új hozzászólás Aktív témák

  • agabe

    addikt

    60W605b vs 50W828b
    Gyors osszevetes.
    Megerkezett haveromtol az 50W828-as, es (felmelegedes utan) rogvest ra is koncentraltam.
    Kulsoleg (barmennyire minimalisan is) jobb a meg keskenyebb fem keret (bar a fem, vagy muanyag latszani nem latszik), es alul a keskenyebb kiallas a kep alatti reszen szinten picit jobban nez ki.
    Hatulrol kb ugyanaz, a kezeloszervek is (a 60W605-os megkapta ugyanazokat a gombokat mint a 8-as sorozat), de a falra helyezese sokkal nehezkesebb mert nem vesa kompatibilis alapbol max kiegeszitovel, vagy a gyari talp es egyeb (tartozekok kozott fellelheto) tartozekok segitsegevel lehet rogziteni ami csupan azert kellemetlen, mert a meglevo tv konzol igy hasznalhatatlan. 60w605-os teljesen vesa kompatibilis 4 csavarhely megfelelo helyen (a kisebb 605-osoknel persze szinten nem ilyen egyszeru) Errol azt gondolom legalabb a 8-as sorozattol jobban oldhattak volna meg, mert ez igy csak kulonckodes raadasul nehezkes.

    Eloszor is a kep a 60-ason sokkal nagyobb! Nem csak nagyobb valamivel, de minden jol erezhetoen nagyobb. Nagyon sokat szamit +10 col.
    Pixelsturuktura ugy tunik (mar amennyire makro kepet tudok loni) megegyezik a ket keszulek kozott ami azt jelentene, hogy a panel ugyanaz, de megsem, vagy nem tudom, de vannak kulonbsegek.

    828-as betekintesi szoge boven jobb (persze, a 60W605-ose sem borzalmas, de van kulonbseg a 8-as javara).

    Clouding szinte nincs a 828-on! (azert csak szinte, mert nagyon figyelve halvany es kis teruletu par foltot eszrevttem sotet kepernyon pl csatornavaltaskor, de ez filmnezes kozben nem veheto eszre meg nagyon sotet jeleneteknel sem, igy erre nem kell pazarolni tobb idot, nem fog senkit zavarni.
    Ehhez kepest a 60W605-on bizony jobban lathato foltok vannak, bar nem zavarok tobbnyire, de mind csatornavaltaskor, mind mas sotet jelenetnel azok inkabb lathatok a 828-ashoz kepest.

    Banding 605-oson gyengen de eszreveheto, 828-ason nincs!

    Dse 828-ason nagyon gyengen eszreveheto, de szinte alig, es nem zavaro (pedig engem elegge zavar az apro hiba is). 605-oson nincs!

    Kepminosegre a ketto kozott (szinek, fekete szint) nehez kulonbseget tenni, mert beallitasok is masok. Ha be lennenek kalibralva jobban osszevethetok lennenek, igy viszont mind a a ketto nagyon jonak tunik.A betekintesi szogrol mar volt szo, hogy az jobba 8-asban.
    Hangban a 60-as valamivel jobban domborit, de ez igy is csak szuksegmegoldas, bar a mostani tv-k kozott nem rossz.

    Erdekes modon a menu a 605-oson gyorsabb kicsit...valoszinuleg mas-mas firmware verzio, meg kulonben is kulonbozoek, igy a 828-as atvehetne a 605-oset, bar az sem er fel a gyorsabb tv-khez, de meg lehet szokni (cak nem tudom a sony ezt miert benazta el), de a kepminoseg mindnkepp karpotol.
    Beallitasokban ugyanazon opciok vannak.

    800 vs 400 motinflow...semmi kulonbseg. En inkabb ki is kapcsoltam mindketton, mert tud hibazni (meg-meg roccen a kep teljesen hektikus idokozonkent) es nem surun, de amikor igen akkor zavaro, sot elvesznek apro mozgasreszletek (akar kamera nagyon enyhe remegese) a bekapcsolassal, es meg a szappan effektus nem is figyelve szerintem nem erdemes alkalmazni, viszont a 100Hz-es panelek (tenylegesen annyi a frissitesi frekijuk) nagyon jot tesznek, mert igy osszesegebn motinflow nelkul is megfeleloen folyamatos a kep, es nem is tul muvies a simasag, persze kinek mi tetszik, de 50-60Hz-es panelekkel szerelt keszuleket meg fajdalmas ezek utan mozgasjavito elektronika bekapcsolasa nelkul nezni, de a bakik azoknal is ott vannak amiket a processzalas hoz letre, igy sokkal jobb kombinacio az ezekben levo panel mozgasjavitas nelkul.
    A fenti szempontbol mint ki is tunik nincs kulonbseg a legnagyobb 605 es a 828-as kozott.

    3D csak a 8-asban van, igy nincs mit osszevetni.

    Az az igazsag, hogy a homogenebb kep jobban elvezheto mozizast tesz lehetove a 828-ason, es annak ellenere, hogy joval kisebb a hetvegen mar rokonsagban lesz uj gazdaja a 60-as 605-osnek akiknek nagyon tetszik, es a hibait eszre sem veszik.

    Nalam marad a dilemma, hogy 50-es helyett 55-os 828-ast, vagy 60-as 855-os legyen (855-ost meg nem lattam itthon, igy az fekete macska..persze tesztek vannak, de egyreszt minden keszulek valamennyire egyedi masreszt meg a tesztek csak iranyadok, es ugy talalom sokkal megengedobbek egy-egy magasabb kategorias keszulek tesztelesekor mint kellene, mert hibatlannak mondanak olyat is ami nem az, csak nagyon csekelyek a hibak,

    Ar / ertek / meret aranyban az 50W828-as az egyik legjobb lehetoseg most, mert a 42-es nem annyival olcsobb mint amennyivel kisebb, az 55-os meg nem annyival nagyobb mint amennyivel dragabb:))

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák