Új hozzászólás Aktív témák

  • Apollyon

    Korrektor

    ST: Discovery S03E08

    Egyre fájdalmasabb már ezt nézni. Amennyire jó volt az eleje, annyira meredeken zuhan lefelé a színvonal az évad vége felé. Tele vannak a részek fillerekkel (pl. a testvérek, hogy jajj utállak, verekszünk, aztán jajj szeretlek), meg extrém szélsőséges propagandával. Az Adira nevű karakter konkrétan claimelte, hogy "I never felt like a "she", or a "her", so I would prefer "they" or "them" from now on". Aztán megnézve imdb-n az őt alakító színésznő adatlapját: Blu del Barrio is a non-binary actor who uses they/them pronouns. Érdekes, hogy akkor ő "they" meg "them" meg "their", egy másik jelenetben meg, ilyeneket mond, hogy "I can" meg "I do...", meg "So now me", holott inkább azt kéne használnia, hogy "we". Magyarul újabb színész beleerőltette a magánéletét a filmben eljátszott karakterébe.

    De teljesen felesleges elemezni "őket", egyértelmű, hogy manipulációs, ideológiai szándékkal rak be a rendező ilyen retek szereplőket az értelmes színészek közé. Ha ebben az epizódban nem lépett volna színre Osyraa, aki eddig az egyik legérdekesebb karakter az egész sorozatban, akkor most kaszáltam volna nemcsak ezt az évadot, hanem a soron következőket is.

    Egyébként meg nagyon jó lenne az egész, a CGI és díszlet a kellékekkel együtt minőségi, ötletes, vannak tényleg jó színészek és karakterek, érdekes és izgalmas fő sztorivonal. Ezért is vagyok nagyon csalódott, olyan, mintha valaki megírná, megírta és felépítette volna ezt kompletten nagyon frankóra, és akkor jön a rendező, és rombol, beleront, szétcsicskítja a cselekményt, csak hogy beletuszkolja az önző és határozottan káros világeszméit.

    Ha félrerakom, átpörgetem a hittérítős részeket, akkor még nézhető, de annyi bosszúságot tud néha okozni, hogy a köv. évadokra már nem biztos, hogy be fogok ülni.

    #1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

Új hozzászólás Aktív témák