Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    válasz lezso6 #69022 üzenetére

    Vegyünk egy pár megyényi vidéket, X-et egy fiktív kontinensen, amely 3-4 ezer éve el van zárva a világtól: elkerüli az összes fontosabb útvonal, lakói egyszerű parasztok, akik földművelésből és állattenyésztésből élnek, maximum a megyehatárig merészkednek el némi cserekereskedelem miatt, hozzájuk pedig évi egy-két alkalommal látogat el idegen (vándorkereskedő, mutatványos vagy valami eltévedt utazó). Az elzártság miatt persze kb. mindenki ugyanúgy néz ki, azaz kb. ránézésre meg lehet mondani, hogy valaki X-ből származik. Mindenki, kivéve főhősünket, aki másképpen néz ki: mikor pár társával útra kelnek (és persze útközben folyton folyvást rácsodálkoznak arra, hogy máshol, másmilyen az emberek kinézete, viselkedése, öltözködése, harcmodora, stb.), szegényről folytonosan azt hiszik, hogy máshonnan származik, a történet egy dramaturgiailag fontos pontján pedig komoly bajba is kerül, mert nem hiszik el neki, hogy tényleg X-ből jött.

    Nos, ez a történet amerikai sorozatban úgy néz ki, hogy X ugyan továbbra is a világtól elzárt térség, de valamilyen misztikus okból, abszolút vegyes népesség lakja: mindenféle bőr-, haj- és szemszínű népek, magasak és alacsonyak, vékonyak és robusztusak, stb. Hőseink itt is útra kelnek, persze a rácsodálkozás (jé, délen feketék az emberek) elmarad, és persze a dramaturgiailag fontos pont sem jön el a történetben.

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák