Új hozzászólás Aktív témák

  • Ijk

    nagyúr

    Most már egy hónapja nyúzom a Nubert nuBoxx AS-425-at a 900-as sub-bal.
    Folyamatosan javul a hangzása, nyilván a bejáratás miatt. Nekem ugye nem szimpla soundbar kellett tv-hez, hanem ami zenére is alkalmas. És igen, alkalmas ha valakinek szempont a jó minőségű zenei hangzás. Természetesen nem tud olyan széles teret képezni mint egymástól 2-3m-re elhelyezett dobozokból álló sztereó. Cserébe viszont akkor is jó a hangkép ha nem szemben ülök vele. HDMI earc miatt nagyon kényelmes, kevés kábel és eddig minden hanganyagot képes volt lejátszani gond nélkül. Filmeknél, de bizonyos zenéknél érdemes széles hangképre állítani, de a beszédkiemelés is sokszor jól jött késő este amikor már nem akartam a hangeffektekkel zajongani.
    Ami hiányzott az X-connect ami a pro szériába bele van építve, ebbe nincs. Ez akkor jó ha a sub-ot vezeték nélkül akarod használni, ezért bosszankodva vettem egy usb-s x-connenct transmittert. Csomagban is lehet subbal kapni valamivel olcsóbban az egész szettet. Viszont a következő bosszúság hogy nem képes a sub-ot ki-be kapcsolni jellel a rádiós vezérlés, tehát nekem kell kapcsolgatni külön. Elvileg ha usb-n nem kap áramot a jeladó akkor lekapcsol a sub is és ha áram alá kerül akkor be. Csak a soundbaron nincs usb csatlakozás hogy rákössem a transmittert. Kár hogy erre nem gondoltak. Kábellel nyilván nem lesz ilyen gond, de nekem csak a túlsó sarokban fért el a sub.
    Nehéz ajánlani egy ilyen szettet, mert nagyon rétegigényt fed le. Mind egy sztereó, mind egy többcsatornás rendszer olcsóbban kiépíthető, vagy jobb hangzást képes nyújtani, bővíthető. Filmezéshez, tv hang javítására jóval olcsóbb barok is alkalmasak, amelyek még kisebbek is és a sub vezérlés sem problémás. Hatalmas előnye hogy kompakt, sztereóval szemben filmezésre sokkal alkalmasabb (mindig középről fog jönni a beszédhang), nem kell külön eszközzel lekevertetni a többcsatornás jelet, benne van a DAC. Tehát azoknak ajánlom akik egyben keresnek filmre és zenére, kompakt, igényes eszközt.

    /人◕ ‿‿ ◕人\

Új hozzászólás Aktív témák